Keizer opnieuw onderuit tegen Benfica, PSG ontsnapt aan bekerblamage

06-02-2019 23:47
8

Marcel Keizer moet aan de bak in het Portugese bekertoernooi. Woensdagavond verloor Sporting Portugal voor de tweede keer in vier dagen van rivaal Benfica: 2-1. In Frankrijk kwam Paris Saint-Germain met de schrik vrij.

Benfica - Sporting
Sporting won twee weken geleden de Taça de Portugal, het tweede bekertoernooi van het land, door Benfica na strafschoppen te verslaan. Dit keer was het lot Keizer minder goed gezind. In de eerste halve finale van het Portugese bekertoernooi was Benfica met 2-1 te sterk. Gabriel en Tiago Ilori (eigen doelpunt) scoorden voor Benfica, terwijl Bruno Fernandes in de slotfase nog wat terugdeed namens Sporting met een rake vrije trap. Bas Dost was invaller. Pas op 3 april is de return.

FC Villefranche - Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain wendde een blamage af in het Franse bekertoernooi. Op bezoek bij FC Villefranche, dat uitkomt op het derde niveau, had het sterrenensemble van trainer Thomas Tuchel een verlenging nodig: 0-3. Julian Draxler opende na 102 minuten de score, waarna Moussa Diaby en Edinson Cavani de eindstand bepaalden. Bij de twee laatste goals was invaller Kylian Mbappé de aangever. PSG verloor afgelopen weekend nog van Olympique Lyon.

DFB Pokal
Wout Weghorst en Paul Verhaegh werden woensdagavond met VfL Wolfsburg uitgeschakeld in de achtste finales van de DFB Poka. RB Leipzig was in een draak van een wedstrijd met 1-0 te sterk. Beide Nederlanders hadden een basisplaats. Matheus Cunha maakte in de negende minuut de 1-0 en daar bleef het bij. FC Augsburg, met Nederlander Jeffrey Gouweleeuw, schaarde zich met een 0-1 zege op Holstein Kiel bij de laatste acht.