Van der Velde wees eerder aanbod af: 'Ik zou volgens hem toch eigen koers varen'

Van der Velde wees eerder aanbod af: 'Ik zou volgens hem toch eigen koers varen'

06-02-2019 21:25
12

Een terugkeer van Riemer van der Velde en Foppe de Haan bij sc Heerenveen lijkt geen abc'tje. De Friezen staan open voor hun terugkeer, maar zien vooral wat in een adviserende rol.

Ruim twee jaar geleden wees oud-voorzitter Van der Velde een dergelijke rol af. "Toen ik bij sc Heerenveen begon ben ik bij hem langs geweest en heb ik hem gevraagd wat hij voor Heerenveen zou kunnen doen, omdat ik dacht én denk dat hij de club enorm kan helpen", zegt technisch manager Gerry Hamstra in gesprek met Voetbal International.

Aangezien Van der Velde op die vraag geen concreet antwoord had, bood Hamstra hem diverse opties. "Trips naar het buitenland, aanwezigheid bij het groot voetbaloverleg en ik wilde bij hem kunnen aanschuiven voor advies. Wel heb ik toen gezegd dat ik wel mijn eigen beslissingen wilde kunnen nemen. Hij moest daarover nadenken en heeft uiteindelijk 'nee' gezegd."

Ook later wees Van der Velde dat voorstel nog eens af. "Omdat ik volgens hem toch mijn eigen koers zou varen. Maar laat duidelijk zijn: voor Riemer staat de deur nog steeds open, hij is een charmante en charismatische man met enorm veel voetbalkennis. Maar de voorwaarde is wel dat hij begrijpt en respecteert dat de mensen die hier op kantoor werken uiteindelijk hun eigen beslissingen nemen."

Lees ookHeerenveen-directeur bevestigt Derksen-nieuws: "Ik ben bekend met de plannen"