'Bayern overweegt parel van competitiegenoot duurste verdediger ooit te maken'

'Bayern overweegt parel van competitiegenoot duurste verdediger ooit te maken'

06-02-2019 21:59 Laatste update: 22:00
32

Bayern München heeft de naam van Dayot Upamecano hoog op het verlanglijstje gezet. De leiding van Der Rekordmeister kondigde al aan dat de selectie komende zomer een metamorfose ondergaat.

Upamecano is een van de beoogde versterkingen voor de defensie, meldt BILD. De nog altijd pas twintigjarige Fransman maakt veel indruk bij RB Leipzig, waar hij tot medio 2021 onder contract staat. De fysiek sterke mandekker heeft een transferclausule van honderd miljoen euro. Voor minder lijkt Leipzig hem niet te laten gaan.

Mocht Bayern aan die afkoopsom voldoen, dan wordt Upamecano de duurste verdediger ter wereld. Dat stokje zou hij overnemen van Oranje-captain Virgil van Dijk, voor wie Liverpool zo'n tachtig miljoen euro betaalde aan Southampton. Overigens kreeg Bayern Upamecano al aangeboden voor zijn overstap naar Leipzig, maar toen zag directeur Michael Reschke niets in zijn komst. Dat kwam hem intern op de nodige kritiek te staan.

Vooralsnog voert Bayern nog geen concrete onderhandelingen met de competitiegenoot of de zaakwaarnemers van de speler, maar dat kan snel veranderen. Helemaal als Lucas Hernandez toch niet komt. De Bundesliga-titelhouder is daarnaast dicht bij het aantrekken van Benjamin Pavard. 

Ook in andere linies moet er versterking komen. Woensdagavond meldde BILD ook dat de Bundesliga-titelverdediger een nieuwe spits heeft gestrikt.