Manchester City stoot Liverpool van koppositie door nipte zege in Liverpool

06-02-2019 22:41 Laatste update: 22:43
47

Manchester City is de nieuwe koploper in de Premier League. De ploeg van manager Pep Guardiola won woensdagavond nipt van Everton (0-2) en komt daardoor naast Liverpool, dat een minder doelsaldo heeft.

De grote man op Goodison Park was Aymeric Laporte. De Franse verdediger kopte kort voor rust de 0-1 binnen uit een vrije trap. Manchester City kreeg daarmee loon naar werken, want de bezoekers hadden het beste van het spel. Zo raakte Ilkay Gündogan in de eerste helft de lat en stuitte David Silva op doelman Jordan Pickford.

Everton, met Maarten Stekelenburg zoals gebruikelijk op de bank, was niet bij machte om daar veel tegenover te zetten. Ook een invalbeurt van Richarlison bood geen soelaas. In de zeven minuten durende blessuretijd zag Guardiola één van zijn invallers nog de 0-2 maken. Gabriel Jesus loodste City in veilige haven.

Door de driepunter is Manchester City de nieuwe koploper in Engeland. Liverpool heeft weliswaar evenveel punten (62), maar kan bogen op een minder doelsaldo. The Reds hebben nog wél een wedstrijd tegoed. Zaterdag is Bournemouth de tegenstander. Manchester City vervolgt de titelrace zondag tegen Chelsea.