Barcelona knokt zich naast Real Madrid: Clásico-tweeluik ligt nog volledig open

06-02-2019 22:54 Laatste update: 22:57
42

De eerste Clásico in de halve finale van de Copa del Rey heeft woensdagavond geen winnaar opgeleverd. FC Barcelona en Real Madrid hielden elkaar in evenwicht: 1-1.

Real Madrid kwam in de eerste helft sterk voor de dag in Camp Nou en liet ook de eerste kans noteren. Toni Kroos kreeg ruimte voor het schot, maar vond landgenoot Marc-André ter Stegen op zijn pad. Even later was het wél raak. Lucas Vazquez rondde goed voorbereidend werk van Karim Benzema af - na matig verdedigen van Barcelona: 0-1.

De bezoekers uit Madrid kregen vervolgens kansen op meer. Vinicius Júnior hielp een enorme mogelijkheid om zeep, omdat hij oogkleppen op had. Het Braziliaanse wonderkind, die zijn eerste Clásico speelde, raakte enkele minuten later de bal niet goed, waardoor Barcelona opnieuw ontsnapte.

Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Barça meer het initiatief en dat resulteerde bijna in de gelijkmaker. Ivan Rakitic kopte uit een vrije trap van Malcom, die Lionel Messi verving in de basiself, op de lat. Ook pareerde Keylor Navas een geplaatst schot van Luis Suarez.

In de tweede helft was het een stuk minder spectaculair, maar viel er wel een snelle goal te noteren. Na 56 minuten werd Jordi Alba eerst gestuit door Navas, raakte Suarez vervolgens de paal en bleek driemaal scheepsrecht: Malcom maakte de 1-1 met een knap schot. Eve later maakte Messi zijn entree.

Met de gelijkmaker kreeg Real Madrid de rekening gepresenteerd voor de gemiste kansen in de eerste helft. Invaller Gareth Bale had nog wel de 1-2 op zijn schoen, maar had te veel tijd nodig. De eerste Clásico in de halve finale van de Copa del Rey eindigde daardoor onbeslist. Over drie weken is de return in Madrid.