De Boer maakt gehakt van Nederlander in Amerikaans oefenduel: 'Was niet prettig'

De Boer maakt gehakt van Nederlander in Amerikaans oefenduel: 'Was niet prettig'

07-02-2019 07:09
16

Kelvin Leerdam hoopt komend seizoen de strijd aan te gaan met Frank de Boer in de MLS. De oud-speler van Vitesse en Feyenoord haalde in zijn eerste seizoen de finale met Seattle Sounders, terwijl het Atlanta United van De Boer dit seizoen titelverdediger is.

Beide teams troffen elkaar al in de voorbereiding. Dat duel werd glansrijk gewonnen door het Atlanta van de voormalig Ajax-trainer: 7-1. "Ja, dat was niet prettig...", zegt Leerdam in De Telegraaf. "Het was niet direct een weergave van de kracht van onze ploeg, omdat we met veel jonge jongens speelden. Een aantal was nog geen achttien."

De Boer zit desondanks in 'een heel goede situatie', meent de 28-jarige rechtsback. "Zijn manier van werken, zijn filosofie, past heel goed bij Atlanta denk ik. Hij heeft veel goede en technische spelers tot zijn beschikking. Het is een heel goede ploeg met heel veel mogelijkheden en ook heel veel geld." Leerdam verwacht een spannende titelstrijd. "Misschien is Atlanta als regerend kampioen de lichte favoriet, maar er zijn nog wel zes, zeven clubs die kampioen kunnen worden. Wij ook."

Leerdam noemt de Verenigde Staten een 'verrijking om te voetballen en te leven'. Hij ontving onlangs een green card. "Ik kan hier nu de rest van mijn leven blijven, als ik dat zou willen. Maar je mag mij nog gewoon Nederlander noemen, hoor."