Italiaanse media: Overmars inmiddels voorbijgestreefd door 'topkandidaat' uit Rome

Italiaanse media: Overmars inmiddels voorbijgestreefd door 'topkandidaat' uit Rome

07-02-2019 07:14
37

Niet Marc Overmars, maar Monchi is op dit moment de belangrijkste kandidaat om de nieuwe director of football van Arsenal te worden. Dat melden Italiaanse media. Monchi zou voor een vertrek bij AS Roma staan. 

De Spaanse technisch directeur van Roma heeft aan zijn naasten blijkbaar laten weten dat hij dolgraag aan de slag wil in Noord-Londen. Monchi is een goede bekende van Arsenal-manager Unai Emery. De twee werkten in het verleden zeer succesvol samen bij Sevilla. 

Wedden

Meer odds

Monchi - volledige naam: Ramón Rodríguez Verdejo - was tussen 2000 en 2017 verantwoordelijk voor het technische beleid van de club. Sevilla maakte onder zijn bewind honderden miljoenen winst aan transfers. Onder meer Ivan Rakitić en Julio Baptista werden voor gigantische bedragen verkocht. 

Na afloop van het seizoen 2016/17 verkaste de Spanjaard naar AS Roma. Daar hengelde hij onder meer Justin Kluivert binnen. Saillant detail: Monchi woonde jarenlang in Londen. De afgelopen weken schreven Engelse media juist dat Marc Overmars, directeur spelersbeleid van Ajax en oud-speler van Arsenal, topkandidaat was bij The Gunners.