'Arsenal zet zinnen op Overmars: Ajax-directeur inmiddels belangrijkste kandidaat'

'Arsenal zet zinnen op Overmars: Ajax-directeur inmiddels belangrijkste kandidaat'

Gepubliceerd: zondag 3 februari 2019 om 08:35zo 03-02-2019 om 08:35

Marc Overmars is inmiddels de belangrijkste kandidaat om als technisch directeur aan de slag te gaan bij Arsenal. De huidig directeur spelersbeleid van Ajax moet Sven Mislintat opvolgen in Londen.

Hoewel Ajax ontkent dat het is benaderd door The Gunners, staat Overmars er goed op, schrijft The Daily Mail. Zeker nu Monchi moeilijk lijkt los te weken bij AS Roma en Edu, net als Overmars een oud-speler van Arsenal, de Braziliaanse bond trouw blijft, is de voormalig linksbuiten de favoriet.

Head of Football Raul Sanllehi leidt de zoektocht naar een nieuwe directeur. Hij maakte in het verleden deel uit van het bestuur van FC Barcelona, waar Overmars toentertijd speler was. Sanllehi zoekt een technisch directeur die een verleden heeft als voetballer en ervaring heeft met het doen van transfers; iemand die met manager Unai Emery kan spannen over tactische zaken en een voetbalvisie kan ontrollen binnen Arsenal.

Het is de bedoeling dat Josh Kroenke, de zoon van clubeigenaar Stan Kroenke, met de kandidaten in gesprek gaat. The Daily Mail roemt Overmars om zijn handelsgeest: hij verkocht Frenkie de Jong, Arek Milik en Davinson Sánchez met veel winst bij Ajax.

Eerder meldde Voetbal International al dat Overmars op een shortlist staat in het Emirates Stadium. De oud-international is sinds 2012 directeur spelersbeleid in de Johan Cruijff Arena, waar hij een contract tot medio 2020 heeft. Hij was als speler tussen 1997 en 2000 actief bij Arsenal.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws