FC Groningen slaat slag bij Excelsior en heeft opvolger Nijland binnen

FC Groningen slaat slag bij Excelsior en heeft opvolger Nijland binnen

07-02-2019 09:31 Laatste update: 10:11
58

Wouter Gudde maakt de overstap van Excelsior naar FC Groningen. Daar wordt hij de opvolger van Hans Nijland. Beide clubs bevestigen dat donderdagochtend via de officiële kanalen. 

Donderdagmiddag om 15.00 uur wordt Gudde (34) gepresenteerd in het hoge Noorden. Per 4 april legt de zoon van KNVB-directeur Eric Gudde zijn taken als commercieel directeur van Excelsior neer; met ingang van het nieuwe seizoen volgt hij Nijland op.

"Ik heb mijn ambities nooit onder stoelen of banken gestoken, maar ben in mijn keuzes altijd wel kieskeurig geweest", zegt Gudde op de website van Excelsior. "Natuurlijk is het moeilijk om Excelsior te verlaten, zeker gezien de ambities van de club om middels de stadionontwikkeling door te groeien tot een stabiele Eredivisie-club. Uiteindelijk heb ik voor mijn eigen ambities gekozen."

Jammer
Ferry de Haan, algemeen directeur in Kralingen, vindt het 'erg jammer' dat zijn collega vertrekt. "Wij wisten echter van zijn ambities en gunnen hem deze stap van harte. Voor Wouter is dit een mooie uitdaging in zijn carrière, maar voor Excelsior is het natuurlijk jammer dat hij vertrekt."

Nijland maakte eind 2018 bekend dat hij in de zomer afzwaait bij Groningen. Hij maakte ruim twintig jaar onderdeel uit van het directieteam van de club. Groningen s is ook nog op zoek naar een opvolger voor Ron Jans.