Update: 'Neerschieten Abdellaoui (43) was gerichte actie van criminelen'

Update: 'Neerschieten Abdellaoui (43) was gerichte actie van criminelen'

Gepubliceerd: vrijdag 8 februari 2019 om 15:14vr 08-02-2019 om 15:14

Yassine Abdellaoui is woensdagavond neergeschoten. Dat melden 'meerdere bronnen' aan De Telegraaf. De oud-voetballer (43) is buiten levensgevaar, maar raakte wel gewond.

De politie rukte woensdagavond massaal uit voor een incident op IJburg in Amsterdam. Op de George Sliekerkade werd Abdellaoui iets voor middernacht onder vuur genomen. Omstanders hoorden meerdere schoten en zagen mannen op een scooter wegrijden. Abdellaoui lag schreeuwend op de grond en werd naar het ziekenhuis gebracht.

De recherche Amsterdam onderzoekt de toedracht van de schietpartij, meldt De Telegraaf. Abdellaoui was donderdag niet bereikbaar voor commentaar. Zijn advocaat laat weten dat hij zondag voor het laatst met de oud-voetballer contact heeft gehad en sindsdien niets meer heeft vernomen. Hij had de laatste tijd geen vaste woning, maar verbleef vaak op IJburg. Het is overigens niet zeker dat de kogels ook echter voor hem bedoeld waren.

Abdellaoui was in het verleden niet van onbesproken gedrag. De oud-speler van NAC Breda, Willem II, Rayo Vallecano, NEC en De Graafschap was elf jaar lang verdachte in een witwaszaak, maar werd in 2014 vrijgesproken. Hij kreeg een schadevergoeding van 8000 euro voor de tijd dat hij onterecht vastzat. Abdellaoui vond dat hij recht had op zeker vier miljoen euro en ging als protest in hongerstaking.

Update 8/2 15.14: De politie gaat ervan uit dat Yassine Abdellaoui het doelwit was van de kogels die woensdagavond werden afgevuurd in de Amsterdamse wijk IJburg. Dat meldt De Telegraaf. De oud-voetballer is twee keer geraakt en ligt nog in het ziekenhuis. Het gericht onder vuur nemen van Abdellaoui zou een waarschuwing zijn geweest van de criminelen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws