'Ik heb United geweigerd, want ik wil mijn kids opvoeden in een islamitisch land'

'Ik heb United geweigerd, want ik wil mijn kids opvoeden in een islamitisch land'

Medhi Benatia maakte in de winterse transferperiode de overstap van Juventus naar Al-Duhail uit Qatar. Ook Manchester United hengelde naar de Marokkaanse verdediger, die echter vriendelijk bedankte.

Benatia, die Juventus acht miljoen euro opleverde, onthulde volgens FOX Sports Asia op een persconferentie dat Manchester United niet voor het eerst interesse had. "Na mijn vertrek bij AS Roma koos ik voor Bayern München, terwijl United ook twee keer aanklopte bij Juventus én voordat ik naar Al-Duhail ging", aldus Benatia.

In het vraaggesprek schiep de 31-jarige duidelijkheid over zijn opvallende keuze voor Qatar. "Ik ben bekritiseerd, maar ik wil dat iedereen mijn beslissing respecteert. Het was het beste voor mij en mijn gezin, want ik wil dat mijn kinderen opgroeien in een islamitisch land."

Benatia verwacht dat zijn plekje in de nationale ploeg van Marokko niet in gevaar komt. "Heel veel Marokkaanse voetballers zijn actief in het Midden-Oosten. Hervé Renard (bondscoach Marokko, red.) kent me goed. Als hij vindt dat ik het niet verdien voor Marokko te spelen, zal ik die beslissing respecteren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s