Van Aanholt wilde transfer afdwingen: 'Ik moest rustig aan doen in de wedstrijd'

Van Aanholt wilde transfer afdwingen: 'Ik moest rustig aan doen in de wedstrijd'

07-02-2019 23:37
8

Patrick van Aanholt en David Moyes zijn niet de grootste vrienden. Van Aanholt speelde bij Sunderland onder de Schotse trainer, maar was niet onder de indruk van diens werkwijze en vertrok daarop naar het Crystal Palace van Sam Allardyce. 

De trainingsmethodes van Moyes vielen niet in de smaak bij Van Aanholt, zegt de linksback in gesprek met The Sunderland Echo. "Hij was met ieder detail bezig. Tenen die naar beneden moeten wijzen, armen die drie meter van elkaar moeten zijn, signalen moeten geven. Al dat soort dingen. Ik dacht bij mezelf: 'Is deze man serieus?'"

Van Aanholt zette al snel in op een transfer en Sam Allardyce, zijn oude trainer, was geïnteresseerd. "We speelden in de transferperiode een uitwedstrijd bij West Bromwich Albion", vervolgt Van Aanholt. "Mijn zaakwaarnemer belde me en zei dat Sunderland een bod (van Crystal Palace, red.) had geaccepteerd dat ze niet konden weigeren."

"Maar ik moest nog een wedstrijd spelen, dus belde ik Allardyce op", vervolgt de linksback. "Hij zei: 'Doe wat je moet doen morgen, maar raak niet geblesseerd. Doe rustig aan. Ze hebben het bod al geaccepteerd dus je bent al van mij'." Na de wedstrijd vertrok Van Aanholt dan ook naar Selhurst Park, waar hij nu nog steeds de kleuren van Crystal Palace verdedigt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s