Drenthe stopt tijdelijk met social media: 'Dan moet je een stapje terugnemen'

Drenthe stopt tijdelijk met social media: 'Dan moet je een stapje terugnemen'

Gepubliceerd: vrijdag 8 februari 2019 om 07:14vr 08-02-2019 om 07:14

Laatste update: vrijdag 8 februari 2019 om 09:00vr 08-02-2019 om 09:00

Royston Drenthe is in aanloop naar de kraker in de Keuken Kampioen Divisie tussen Sparta en FC Twente bewust niet heel actief geweest op social media. De ervaren middenvelder van de Rotterdammers stelt in gesprek met VoetbalPrimeur dat het daar nu niet het moment voor is.

Bennett van Fessem
ROTTERDAM

Sparta speelde de afgelopen vier wedstrijden gelijk en zag daardoor de achterstand op koploper Twente oplopen tot acht punten. "Het is een bewuste keuze om stil te zijn op social media", laat Drenthe weten voor de camera van VoetbalPrimeur. "Als alles koek en ei is en je wint wedstrijden, dan vind ik dat je wel mag laten weten dat het gezellig is."

"Maar op het moment dat je er voor kiest om als professional door het leven te gaan en het gaat niet zoals je wil, dan moet je een stapje terugnemen", vervolgt Drenthe. "In dit geval is het dus een bewuste keuze geweest dat ik deze week een beetje rustig ben geweest op social media."

De ervaren linkermiddenvelder probeert dan ook een voorbeeld te stellen voor zijn jongere ploeggenoten. "De trainer neemt mij kwalijk dat ik niet strenger ben in bepaalde opzichten, ook gezien mijn leeftijd. En eerlijk gezegd moet ik hem gelijk geven. De grote jongens moeten opstaan en hun stem laten gelden, zeker als de jonge jongens dezelfde fouten blijven maken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws