De Kogel ontvangt ingezameld geld: 'Topsporter nooit vertellen dat het niet kan'

De Kogel ontvangt ingezameld geld: 'Topsporter nooit vertellen dat het niet kan'

Gepubliceerd: vrijdag 8 februari 2019 om 07:50vr 08-02-2019 om 07:50

Laatste update: vrijdag 8 februari 2019 om 09:16vr 08-02-2019 om 09:16

Het herstel van Leon de Kogel verloopt voorspoediger dan verwacht. De voormalig spits van onder meer Go Ahead Eagles en FC Utrecht was afgelopen zomer betrokken bij een zwaar auto-ongeluk op Malta, waar hij bijna om het leven kwam.

De artsen vertelden De Kogel dat hij nooit meer zou kunnen lopen. "Maar je moet een topsporter nooit vertellen dat hij iets niet kan", vertelt de 27-jarige oud-aanvaller in Radio Langs de Lijn, opgetekend door de NOS. Hij kan zijn knie inmiddels alweer veel verder buigen dan de dokters hadden voorspeld. "Mijn doel is nu om ooit weer eens een balletje te trappen. In de tuin, met mijn kinderen."

De kosten stapelden zich van het ongeluk op voor De Kogel, die de ziekenhuiskosten en de vlucht naar Nederland uit eigen zak moest betalen. Daarnaast ontving hij geen salaris meer en werkte de verzekeringsmaatschappij van de taxichauffeur, die het ongeluk veroorzaakte, niet mee.

Daarop besloot Caroline van Meel een actie te starten. "Ik vond het zo verschrikkelijk voor hem dat ik iets wilde doen. Al was het maar een bosje bloemen of een fruitschaal. Maar het werd wat meer. De teller staat nu op 16.000 euro."

Aanstaande maandag wordt rondom het duel tussen Jong FC Utrecht en Go Ahead Eagles het bedrag overhandigd aan De Kogel. "Supermooi dat dit allemaal voor mij gedaan wordt", zegt De Kogel. "Ik ga er zwaar van genieten."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws