'Hoog niveau, veel spelen: dat kan De Ligt slopen. In Engeland ben je niks met 19'

'Hoog niveau, veel spelen: dat kan De Ligt slopen. In Engeland ben je niks met 19'

08-02-2019 09:40 Laatste update: 09:49
29

De sportieve toekomst van Matthijs de Ligt blijft de gemoederen bezighouden. Arno Vermeulen denkt dat de Ajax-aanvoerder een goede aanwinst voor Juventus zou zijn, terwijl Rafael van der Vaart eerder aan Bayern München denkt.

Juventus beschikt over veel routiniers, die De Ligt de fijne kneepjes van het vak kunnen leren. "Misschien komt-ie wel met Giorgio Chiellini te spelen als die nog doorgaat. Dan heeft hij iemand naast zich die hem een beetje bij de hand kan nemen in het begin", laat NOS-commentator Vermeulen weten op de site van zijn werkgever. De Premier League is sowieso geen optie in de ogen van Vermeulen. "Hoog niveau, heel veel spelen. Dat kan hem ook slopen. In Engeland ben je met 19 jaar nog niks. Hij kan ook op z'n 22ste of 23ste nog naar Engeland."

Van der Vaart denkt dat De Ligt het beste past bij Bayern, omdat Der Rekordmeister momenteel juist behoefte heeft aan een centrale verdediger. "Jérôme Boateng zit nu op de bank, Mats Hummels is ook niet al te best en Niklas Süle is helemaal niks, echt verschrikkelijk. Dus ik denk Bayern", aldus de onlangs gestopte linkspoot. Vermeulen kan zich ook vinden in de suggestie van Van der Vaart. "Een warm nest waarin hij goed zou passen. En hij komt daar echt wel aan spelen toe."

Lees ook: 'De Ligt kan nu al mee bij Barça, had twee jaar terug al naar Chelsea mogen gaan'