Nike doet twijfelende Frenkie de Jong voorstel: Geld is hiervoor de enige reden

Nike doet twijfelende Frenkie de Jong voorstel: "Geld is hiervoor de enige reden"

Gepubliceerd: vrijdag 8 februari 2019 om 12:18vr 08-02-2019 om 12:18

Als het aan Nike ligt, speelt Frenkie de Jong volgend seizoen bij FC Barcelona met zijn voornaam op zijn rug in plaats van met zijn achternaam. Het heeft alles te maken met geld, stelt sportmarketeer Marcel Beerthuizen.

"Geld is hiervoor de enige reden, merchandising", vertelt Beerthuizen bij Langs de Lijn op NPO Radio 1. "Met Frenkie achterop het shirt, denken ze dat ze er meer van verkopen. Het is natuurlijk wel een lekkere voetbalnaam. Hijzelf twijfelt erover, of hij het wel moet doen. Maar zo belangrijk is het geld in het voetbal vandaag de dag, dus."

Een voornaam op het shirt is niet nieuw. Virgil van Dijk speelt met Virgil bij Liverpool en Memphis Depay met Memphis bij Olympique Lyon, al is dat niet uit het oogpunt van merchandising. Beerthuizen: "Bij Barcelona speelde in het verleden Jordi Cruijff ook met zijn voornaam op zijn shirt. En Giovanni van Bronckhorst had Gio op zijn rug staan."

De sportmarketeer stelt dat het Nike vooral gaat om het versterken van het merk Frenkie de Jong. "Maar uiteindelijk bepaalt hijzelf wat erachter op zijn rug komt te staan. En dat moet hij ook zeker doen. Als hij maar zichzelf blijft, zo lekker oorspronkelijk zoals hij nu is. Dan zal de voetbalwereld van hem gaan houden en maakt het helemaal niet uit welke naam achterop zijn shirt staat."

Lees ook: De Jong: 'Nike heeft dat liever, maar ik weet niet zeker of ik het wil'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws