Onana stipt belangrijkste verbeterpunt aan: 'Ongelooflijk als je Ter Stegen ziet'

Onana stipt belangrijkste verbeterpunt aan: 'Ongelooflijk als je Ter Stegen ziet'

08-02-2019 18:20
59

André Onana is uiterst kritisch op zijn eigen spel. De doelman van Ajax kijkt voornamelijk naar zijn fouten en denkt dat hij zijn spelinzicht nog moet verbeteren, zo vertelt hij bij Inside Ajax op Ziggo Sport.

"Ik ben nog jong en soms is het moeilijk om het spel te lezen", vertelt de Kameroener. "Als ik zie hoe topkeepers als Neuer en Ter Stegen het spel lezen, dat is ongelooflijk. Ik herinner mij de wedstrijd tegen Benfica. Die fout die ik toen maakte. Dat had ik beter kunnen oplossen. Ik wilde dribbelen tegen een aanvaller. Hij kwam eraan en ik schoot de bal weg. Dan moet ik kalm blijven, maar dat was ik niet. Ik wilde die fout goedmaken. Daarom liep ik uit. Dat was een fout."

Onana kan daarin leren van Neuer en Ter Stegen. "Ze blijven kalm en spelen rustig, maar zo dacht ik toen niet." Dat hij later in het duel met Benfica wel een geweldige redding had, wuift hij weg. "Ja, maar dat is te makkelijk. Ik kijk juist naar mijn fout. Want daar kan ik beter van worden. Van fouten leer je meer dan van een redding. Als je een bal stopt, zegt iedereen: wauw, wat een redding. Maar misschien stond je niet goed. Of je had je handen niet goed. Daar kijk ik naar."