De Ligt ontgoocheld: We hebben ons laten slachten als makke schaapjes

De Ligt ontgoocheld: "We hebben ons laten slachten als makke schaapjes"

Gepubliceerd: zaterdag 9 februari 2019 om 21:08za 09-02-2019 om 21:08

Matthijs de Ligt oogde ontgoocheld na het onthutsende optreden van Ajax bij Heracles Almelo (1-0). De aanvoerder van de Amsterdammers beseft dat de landstitel heel ver weg is.

"Dit was heel ver door de ondergrens. Vooral in de eerste helft speel je schandalig", steekt De Ligt van wal bij FOX Sports. De verdediger beseft dat PSV kan uitlopen tot acht punten. "Je staat na de winterstop twee punten achter en je geeft het binnen een maand weg. Dat is gewoon heel slecht. We moeten het bij onszelf zoeken."

De Ligt vindt het moeilijk om de vinger op de zere plek te leggen. "We hebben in de rust gezegd: waar zijn we met ons hoofd? Waar is het Ajax van voor de winterstop? Het is er niet. En hoe gaan we die kentering vinden? Het is heel moeilijk aan te geven waar het aan ligt. De scherpte, de frisheid, alles ontbreekt. We worden afgetroefd in de duels, de tegenstander is veel feller, we geven ballen zomaar weg, we zijn slordig", somt de captain op.

"Dat vat de wedstrijd van vandaag samen en dat is het probleem van deze groep", vervolgt De Ligt. "Het is op papier Heracles, maar ook dán moet je laten zien dat je Ajax bent. We hebben ons laten slachten als makke schaapjes en dat mag niet. Het is ongelofelijk."

Over de titel wil De Ligt voorlopig niet meer praten. "Gelopen is het nooit, maar we hebben ons in een positie gebracht waarin het heel erg moeilijk gaat worden. Als je zo afgaat als vandaag heb ik daar geen verklaring voor."

Poll

Is de titelrace nu gelopen in de Eredivisie?

(13184 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws