Wormuth: 'De omstandigheden waren al niet goed voor Ajax, gunstig voor ons'

Wormuth: 'De omstandigheden waren al niet goed voor Ajax, gunstig voor ons'

Gepubliceerd: zaterdag 9 februari 2019 om 21:59za 09-02-2019 om 21:59

Frank Wormuth denkt dat zijn ploeg optimaal heeft geprofiteerd van de negatieve flow waar Ajax zich in bevindt. Heracles won op eigen veld met 1-0 van de Amsterdammers door ze simpelweg op strijdlust en inzet af te troeven.

Heracles speelde de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen al gelijk in Amsterdam (1-1) en weet nu thuis zelfs van de Ajacieden te winnen. "Aan het begin kwamen we ze tegen toen ze nog in de Champions League-voorronde zaten", analyseert Wormuth de wedstrijden tegen Ajax voor de camera's van FOX Sports. "Dat was een gunstige situatie voor ons."

"Ook nu waren de omstandigheden voor Ajax niet goed, met de resultaten tegen Heerenveen en Feyenoord in het achterhoofd", vervolgt de Duitse oefenmeester van Heracles. "Dan zitten ze niet lekker in hun vel. Daarnaast spelen ze natuurlijk nog tegen Real Madrid op woensdag. Het zijn ook mensen, die gaan dan ook denken van: 'Ah, kunstgras, dat wordt niet fijn'. Dan brengen wij ook nog eens zo'n soort wedstrijd. Dan komt zo'n zege er wel."

Wormuth was vooral te spreken over de dappere spelopvatting van zijn ploeg. "Het had vandaag alles met moed te maken. We spelen wel vaker met risico naar voren, maar vandaag hadden we niks te verliezen en deden we het alsnog. We hebben alles eruit gehaald wat er in zat, daar ben ik heel trots op."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws