Ajax heeft een 'enorm probleem': 'Het zijn gewoon elf bv'tjes, er is geen eenheid'

Ajax heeft een 'enorm probleem': 'Het zijn gewoon elf bv'tjes, er is geen eenheid'

Gepubliceerd: zondag 10 februari 2019 om 08:05zo 10-02-2019 om 08:05

Niemand is in staat om Ajax bij de hand te nemen als het tegen zit en dat is een enorm probleem. Dat stelt Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, na de 1-0 nederlaag van de ploeg van trainer Erik ten Hag tegen Heracles Almelo.

"Het is een dramatische en schandalige nederlaag", zegt Driessen tegen Telesport. "Vanaf de eerste minuut word je van het veld gejaagd. Dat mag Ajax niet overkomen. De titelaspiraties hangen nu volledig van PSV af: wat doen die bij FC Utrecht? Blijft het vijf punten dan is er nog een kans, al gaat dit Ajax het bij iedere tegenstander moeilijk krijgen."

"Het zijn gewoon elf bv'tjes", vervolgt Driessen. "Dat werd al geconstateerd na Feyenoord, maar dat kun je nu weer constateren. Het is totaal geen eenheid. Er staat natuurlijk ook niemand op, omdat er niet een totale acceptatie is van iedereen. Matthijs de Ligt is negentien jaar en is aanvoerder. Een geweldige speler, maar kan zo'n jongen als het misgaat bij zo'n grote club de leider spelen?"

Volgens Driessen wordt dat 'niet geaccepteerd'. "Ik vond De Ligt individueel best een aardige wedstrijd spelen, maar hij heeft het gewoon heel druk met zichzelf. Hij kan niet die hele ploeg op sleeptouw nemen. Daar zijn anderen voor, maar die verschuilen zich. Wat dat betreft heeft Ajax een enorm probleem. Dat is heel lang gemaskeerd door goede resultaten."

Poll

Is de titelrace nu gelopen in de Eredivisie?

(13184 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws