Burgemeester Rio: Flamengo had geen vergunning voor afgebrand slaapvertrek

Burgemeester Rio: Flamengo had geen vergunning voor afgebrand slaapvertrek

Gepubliceerd: zondag 10 februari 2019 om 09:00zo 10-02-2019 om 09:00

Flamengo verzet zich tegen de kritiek dat het slaapvertrek waar vrijdag tien jonge voetballers om het leven kwamen niet voldeed aan de veiligheidsvoorschriften. De brand ontstond door een piek in de elektriciteitstoevoer, melden diverse media.

Volgens de burgemeester van Rio de Janeiro is de Braziliaanse topclub 'al bijna dertig keer' opgeroepen het gebouw te sluiten. De slaapzaal in een ouder deel van het trainingscomplex Ninho do Urubu stond namelijk geregistreerd als parkeerplek en beschikte niet over de benodigde vergunningen.

Flamengo-directeur Reinaldo Belotti beweert echter dat er geen enkel verband is tussen de brand en de staat van de accommodatie. Volgens hem zijn de schommelingen in de elektriciteit ontstaan door een zware storm die elders in Rio ook voor zes doden zorgde. "Het was een opeenvolging van gebeurtenissen in een catastrofale dag voor Rio, die heeft geleid tot deze nog grotere catastrofe."

"De waarheid is dat het een tragisch incident is", stelt Belotti. "Het is niet gebeurd omdat Flamengo niet voldoende heeft geïnvesteerd in het gebouw of omdat de club zich daar niet druk om maakte. Het gebouw was comfortabel en adequaat. We waren er trots op."

De slachtoffers waren tussen de 14 en 16 jaar oud. Onder hen bevond zich ook de 15-jarige doelman Christian Esmério. Hij stond te boek als een exceptioneel talent en maakte deel uit van de Braziliaanse selectie onder 17 jaar.

Plaats een reactie

zondag 10 februari 2019 om 09:14
Is geen bewijs meer voor dat dat ding er zonder vergunning stond alles is in vlammen op gegaan
Vind ik leuk
zondag 10 februari 2019 om 09:16
De gemeente heeft 30x gewaarschuwd. Dat kan toch niet.
Vind ik leuk
SuperScc +1089
zondag 10 februari 2019 om 12:31
idd. En hoe hebben ze dat dan bij de rest van de favallas daar. Zo'n burgemeester kun je niet serieus nemen. Zo'n heel land niet
Vind ik leuk
Beulen +1280
zondag 10 februari 2019 om 09:15
Die zijn bang voor schadeclaims
Vind ik leuk
HansVites +6695
zondag 10 februari 2019 om 09:21
Ik lees nergens iets over rookmelders die dingen kosten een paar tientjes, als je 5,5 miljoen uitgeeft moet dat er toch ook vanaf kunnen.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws