KNVB: Van Boekel sloeg advies van VAR Makkelie twee keer in de wind

KNVB: Van Boekel sloeg advies van VAR Makkelie twee keer in de wind

Gepubliceerd: zondag 10 februari 2019 om 19:26zo 10-02-2019 om 19:26

Pol van Boekel heeft zondag tijdens FC Utrecht - PSV het advies van VAR Danny Makkelie twee keer in de wind geslagen. Dat stelt Reinold Wiedemeijer namens de KNVB.

Van Boekel liet in stadion Galgenwaard tot twee keer toe na een strafschop te geven: in de eerste helft bij een overtreding van Timo Letschert op Luuk de Jong en in de tweede helft bij een overtreding van Denzel Dumfries op Simon Gustafson. Dat verklaarde Wiedemeijer, woordvoerder van de KNVB, zondagavond bij FOX Sports.

"Danny Makkelie heeft tegen Van Boekel gezegd dat hij het een strafschop vond", aldus Wiedemeijer over de situatie in de slotfase, waarbij Gustafson op het natte veld werd getorpedeerd door Dumfries. Van Boekel ging wel kijken op het videoscherm, maar bleef bij zijn beslissing. Wiedemeijer: "De scheidsrechter blijft altijd leidend."

De scheidsrechter ging ook in de eerste helft in de fout, toen Letschert lange tijd het shirt van De Jong vasthield. "Ook dat vonden wij een strafschop, en ook dat is tegen Van Boekel gezegd", aldus Wiedemeijer. "Maar Van Boekel gaf aan dat hij het gezien had, en het te weinig vond voor een penalty. Dit zijn twee fouten."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws