De Eredivisie-flops: zes spelers van erbarmelijk Ajax en drietal uit Breda

De Eredivisie-flops: zes spelers van erbarmelijk Ajax en drietal uit Breda

Gepubliceerd: maandag 11 februari 2019 om 11:00ma 11-02-2019 om 11:00

Laatste update: maandag 11 februari 2019 om 11:05ma 11-02-2019 om 11:05

Een unicum in de historie van deze rubriek op VoetbalPrimeur: meer dan de helft van ons floplijstje bestaat uit spelers van Ajax - zes in totaal. Voor de mensen die het gênante optreden van de titelkandidaat in Almelo hebben gezien, zal dat overigens geen verrassing zijn. Hekkensluiter NAC Breda is met drie man vertegenwoordigd. 

André Onana (Ajax)
Waar moet je eigenlijk beginnen, na zo'n wanprestatie in Almelo? Onder de lat maar, bij de keeper dus. Wat Onana tegen Heracles af en toe deed, sloeg nergens op. Hij bracht zijn defensie regelmatig in problemen met rare passes en leidde voor rust de 1-0 in met een dramatische bal. 

Daley Blind (Ajax)
Uitgerekend de man die het goede voorbeeld dient te geven, leverde zaterdag een wanprestatie. Blind leed constant balverlies en liet zich tureluurs tikken door de aanvallers van het verrassend sterke Heracles. 


Thomas Oude Kotte (Excelsior)
In Sittard, waar Excelsior zondag met 4-1 verloor, leek Oude Kotte last te hebben van plankenkoorts. De verdediger stapelde fout op fout en leidde met een zwakke pass bovendien de 2-0 in. 

Karol Mets (NAC Breda)
Vrijwel wekelijks zakt de defensie van hekkensluiter NAC door het ijs in de Eredivisie. Vorige week leek het op bezoek bij De Graafschap (0-3) nergens op, vrijdag volgde er een afgang in eigen huis. AZ won met 3-0 en had nog vaker kunnen scoren, met dank aan Mets en co. 

Rasmus Kristensen (Ajax) 
De man van ruim vijf miljoen liet in Almelo zien waarom hij de concurrentiestrijd heeft verloren van Noussair Mazroui. Defensief én aanvallend was het drie keer niks. 

Alex Gersbach (NAC Breda) 
Eén van de winteraankopen van NAC, dat met de broodnodige versterkingen de weg omhoog hoopte in te zetten. Tevergeefs, voorlopig. Ook met onder meer linksback Gersbach in de ploeg volgen de nederlagen elkaar in rap tempo op. Gersbach had een verschrikkelijke avond tegen Calvin Stengs en Jonas Svensson. 


Dion Malone (ADO Den Haag) 
De stuntelende Malone werd na 45 onthutsende minuten gewisseld door trainer Fons Groenendijk. De 2-0 van Emmen kwam volledig op zijn conto. Malone liet zich een bal op kinderlijke wijze ontfutselen en even later schoot Sven Braken raak. 

Lasse Schöne (Ajax) 
Het middenveld van Ajax was in Almelo werkelijk onherkenbaar. Schöne leverde bal op bal in en ook de vrije trappen van de Deen waren zaterdag zéér matig. 

Frenkie de Jong (Ajax)
De man van 75 miljoen - ja, daar wordt Frenkie natuurlijk ook door ons mee om de oren geslagen - had net als vrijwel al zijn Amsterdamse collega's een offday tegen Heracles. De Jong was véél te nonchalant en leidde met een rare pass een penalty voor Heracles in. 

Robert Mühren (NAC Breda)
Op een Avondje NAC in het Rat Verlegh Stadion ging de thuisploeg vrijdag af als een gieter. Defensief klopte er niets van en ook invalspits Robert Mühren raakte geen knikker. Zonder topscorer Mitchell te Vrede gaat het voor NAC héél lastig worden om goals te maken. 

Dusan Tadic (Ajax)
Keeper, achterhoede, middenveld, aanval: werkelijk iedereen van Ajax leverde zaterdag een wanprestatie. Ook Tadic deelde in de malaise. Is er iets met hem aan de hand? Hij lijkt de laatste weken vooral bezig te zijn met klagen en de arbitrage. 

Poll

Wie vond jij de flop van speelronde 21?

(2817 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws