Letschert kraakt arbitrage na 'PSV': 'Een comedy, fout op fout, op fout'

Letschert kraakt arbitrage na 'PSV': 'Een comedy, fout op fout, op fout'

Gepubliceerd: maandag 11 februari 2019 om 06:52ma 11-02-2019 om 06:52

Laatste update: maandag 11 februari 2019 om 08:38ma 11-02-2019 om 08:38

Timo Letschert doet een oproep om het protocol met de VAR te veranderen. De FC Utrecht-verdediger was zeer gefrustreerd door het optreden van de arbitrage onder leiding van Pol van Boekel in het duel met PSV (2-2).

"Soms is de wereld oneerlijk", zegt Letschert in De Telegraaf. Hij vindt dat FC Utrecht in de slotfase een penalty had moeten krijgen, nadat Simon Gustafson ten val kwam door een glijpartij van Denzel Dumfries. "Ik dacht dat ik gek werd. Het is onnavolgbaar allemaal. Ze zeggen dat het dankzij de VAR misschien vijftig procent eerlijker wordt, maar dat slaat nergens op."

"Zoals het nu geregeld is, is het een grote comedy", vervolgt Letschert in het Algemeen Dagblad. "Je moet gewoon bij buitenspel, bij wel of geen doelpunt en bij de acties die niet waargenomen zijn de VAR raadplegen. Voor de rest moet je het spel het spel laten, want ze stapelen fout op fout, op fout, op fout, de arbiters in combinatie met de VAR. Dit is een gratis advies. Ik breng het niet in rekening."

Volgens Letschert werd alleen zijn ploeg benadeeld in de Galgenwaard. Hij leek zelf in de eerste helft desondanks ook te ontsnappen, toen hij aan het shirt van Luuk de Jong hing. "Dat weet ik niet. Dat zal ik moeten terugzien…", besluit hij in De Telegraaf.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws