Ajax én PSV worstelen: '6 punten, maar durf niet te zeggen wie kampioen wordt'

Ajax én PSV worstelen: '6 punten, maar durf niet te zeggen wie kampioen wordt'

Gepubliceerd: maandag 11 februari 2019 om 07:25ma 11-02-2019 om 07:25

PSV maakte zondagmiddag allerminst een overtuigende indruk tijdens het 2-2 gelijkspel tegen FC Utrecht. Dat stelt Rinus Israël, die zag dat Luuk de Jong opnieuw van waarde was, maar dat Steven Bergwijn en met name Hirving Lozano tegenvielen.

"Ik vind Luuk geen speler waar de rest van de ploeg per definitie beter door gaat voetballen, maar met zijn doelpunten is hij wel van grote waarde", zegt Israël in De Telegraaf. "Door zijn doelgerichtheid en kopkracht is De Jong altijd levensgevaarlijk wanneer de bal voor de goal wordt geslingerd. Eigenlijk is de enige manier om dit voorkomen door de voorzet eruit te halen."

PSV redde een punt in de Domstad, maar kon geen indruk maken. "PSV speelde als collectief heel matig", concludeert IJzeren Rinus. "Er was geen één speler die iets extra's kon brengen. Bergwijn gaf de assist bij de 2-1, maar ik heb hem verder niet gezien. En Hirving Lozano was ook onzichtbaar. Je ziet dat Lozano in de kleine ruimtes moeite heeft om tot iets positiefs te komen."

Door de nederlaag van Ajax liep PSV desondanks een puntje uit op de rivaal. "Als beide ploegen niet snel in betere doen raken, dan gaan er nog veel punten verspeeld worden. Het viel mij vandaag niet mee. Het gat tussen PSV en Ajax bedraagt nu zes punten en toch durf ik nog niet te zeggen wie er kampioen wordt. Daarvoor presteren beide clubs veel te wisselvallig."

Plaats een reactie

maandag 11 februari 2019 om 07:28
Ach napoli verkoopt Insinge voor veel geld en gaat dat geld aan lozano uitgeven en klaar is kees.
Vind ik leuk
maandag 11 februari 2019 om 07:32
De trolletjes zijn onder jou ook weer aanwezig, vergaten zeker ff dat hun hele team nou al 3 wedstrijden sinds de winter niet thuisgaf. Lozano gaat gewoon voor 40 weg. Je hebt een hele markt die bij zon speler komt kijken.
[Reactie gewijzigd op maandag 11 februari 2019 om 07:34]
Vind ik leuk
maandag 11 februari 2019 om 07:33
6-0 Venlo is redelijk thuis geven dacht ik zo.
Vind ik leuk
maandag 11 februari 2019 om 07:34
Misschien slecht van me geformuleerd, tis aangepast.
Vind ik leuk
maandag 11 februari 2019 om 07:36
Maakt niet overkomt de beste. PSV ook gewoon drama of niet dan? 2 gelijkspelletjes in 4 wedstrijden.
Vind ik leuk
maandag 11 februari 2019 om 07:49
Ik probeer voorbij de uitslag te kijken. Dat die twee wedstrijden gelijk werden gespeeld in plaats van verloren heeft uiteindelijk uitsluitend te maken met het feit dat PSV ondanks een behoorlijke dip nog wel als team blijft werken als het tegenzit.

Verder kun je niet anders dan constateren dat ook PSV - en dat is verre van een primeur - na de winterstop een zeer moeizame periode beleeft. Ineens zijn er blessures (Lozano, Bergwijn), vormverlies (Malen de meest in het oog springende) en lijkt Hendrix maar geen vooruitgang te boeken. En is Pereiro opnieuw niet de man waar je op kunt bouwen.
Anderen zijn bereid om te compenseren, maar gaan dan dingen doen die ze niet voldoende beheersen. Waardoor het fundament gaat wankelen. En als het fundament wankelt, dan staat je huis ook niet meer stevig.

Al vroeg in het seizoen heb ik aangegeven dat ik begreep waarom Van Bommel weinig wisselde (zo snel mogelijk vaste patronen inslijpen), maar ook dat dit een risico was voor een periode waarin het elftal minder zou presteren. Op dat moment zijn de mogelijke vervangers onvoldoende meegenomen in het ritme van het basiselftal.
Alles is een keuze ;-)

Hopelijk hervinden een paar spelers snel weer de frisheid van eerder in het seizoen. Waardoor je niet langer onnodig tegen situaties aanloopt waar je niet langer zelf het initiatief hebt.

Ondertussen is het opnieuw Luuk de Jong, verguisd door velen buiten PSV, de man die de ploeg meesleept door een lastige periode.
Vind ik leuk
maandag 11 februari 2019 om 08:01
Of ihattaren de kans geven op de tien positie. Is een risico maar geloof me die zal wel zich eigen de klote werken en geldt ook voor gakpo viel ook weer uitstekend in... Als de jong net zijn hoofd goed tegen de bal drukte had je zelfs nog kunnen winnen ook!

Maar wat mij opvalt is het alleen harde werken van Hendrix maar zodra hij vooruit moet voetballen dan gaat het niet of moeizaam. Rosario zelfde speler daarvoor heeft van Bommel dan wel voor gekozen maar ik bedoel alleen maar van laat die guti keer op links spelen met Rosario samen. En Pereiro blijft Pereiro soms uitstekend en soms denk je waarom staat hij erin.
Vind ik leuk
maandag 11 februari 2019 om 08:09
Ihattaren is pas sinds kort bij het eerste beland, maar volledig terecht. Gakpo, Malen, Sadilek, Obispo en mogelijk ook Ramselaar hadden in de eerste seizoenshelft al veel meer speeltijd kunnen krijgen en hadden tijdens deze dip al meer ervaring gehad om als alternatief te dienen.
Met uitzondering van Malen moeten die jongens nu nog wennen aan de vaste patronen, waardoor het piepen en kraken van het elftal niet meteen stopt nu zij worden gebracht.

En over Gutierrez ben ik het zeker met je eens. Hij is een aantal keren goed ingevallen, heeft het ook een paar keer minder goed gedaan. Hij heeft gewoon even de zekerheid en het ritme van een vaste plek nodig om die laatste stap naar basisspeler te kunnen maken, denk ik.
Met alle respect voor de werklust van Hendrix en zijn ervaring op jonge leeftijd: op dit moment is zijn toegevoegde waarde niet zo groot. Even er uit halen, op de training herpakken en over een tijdje de strijd opnieuw aangaan.

Een wissel wil niet per definitie zeggen dat je volledig wordt afgeschreven.
Vind ik leuk
maandag 11 februari 2019 om 10:49
Maakt niet uit hoe jong ze zijn beide waren gretig en spelen veel meer met passie en vooral vooruit. Voorzetten van gakpo paar keer perfect neergelegd. Ik vindt het niet erg als ze beide keer starten moet dan ook maar een signaal zijn naar de andere wisselspelers en zowel basisspelers dat ze er moeten staan wat deze twee wel doen...

Ik vindt het knap van ihattaren en gakpo na zo een achterstand ook proberen om nog een punt binnen te halen dat doe je dan als team maar hoe zei er in kwamen kreeg dit team weer een boost....
Vind ik leuk
maandag 11 februari 2019 om 08:04
Was dan ook geen slimme keuze van Bommel om Malen en Guti te negeren op de bank. De verantwoordelijkheid om de punten te pakken overlaten aan een 16jarige...
Vind ik leuk
maandag 11 februari 2019 om 08:12
Ik vond het wel een logische wissel. Iemand als Ihattaren kan met een paar bewegingen of een actie een kans creëren. Voor zichzelf of voor anderen.

Malen zat de laatste wedstrijden even niet goed in zijn vel, dus zou het inbrengen van die jongen ook het nodige risico met zich meebrengen.
Vind ik leuk
maandag 11 februari 2019 om 08:22
K was na minuut 80 gegaan voor alles of niets. Dat wil zeggen, Hendrix eraf, Guti of Malen derin.
Vind ik leuk
maandag 11 februari 2019 om 08:27
Ik heb (nog) niet het idee dat Gutierrez zo'n 'alles of niets' speler is. Sadilek is dan misschien een betere optie. En, zoals ik al aangaf: Ihattaren vanwege zijn technisch vermogen om uit het niets iets te creëren.
Vind ik leuk
maandag 11 februari 2019 om 08:35
Nou ja, hoe dan ook, uiteindelijk verlies je deze punten door jezelf. Als jij het eerste doelpunt maakt moet Utrecht komen. Nu konden ze afwachten en dat hebben ze tot op een zekere hoogte goed gedaan. Kan alleen een compliment bieden aan de strijd die geleverd is na die 2-0.
[Reactie gewijzigd op maandag 11 februari 2019 om 08:35]
Vind ik leuk
maandag 11 februari 2019 om 09:37
Absoluut mee eens. Niet zeuren over VAR of scheidsrechter.

Je brengt jezelf als ploeg in eerste instantie al in de positie dat dergelijke beslissingen van belang worden. Moet je helemaal niet willen en is ook onnodig met dit materiaal.
Vind ik leuk
Mosquito +20363
maandag 11 februari 2019 om 08:06
"Er staat wel een team. We geven niet op, we gaan altijd door. Wat de tussenstand ook is. Dat is de kracht van dit elftal."
Vind ik leuk
Babelagtig +1993
maandag 11 februari 2019 om 08:27
Mooie analyse...alleen je laatste alinea? Ook binnen psv werd hij opneen gegeven moment verguisd hoor tijdens zijn periode van heb ik vele psvers hem horen verfoeien en schreeuwen om ( volgens mij??) lammers
Vind ik leuk
maandag 11 februari 2019 om 08:31
Ja, dat wordt graag aangehaald door Ajax supporters, maar dat viel reuze mee. Het was een kleine groep luidruchtige supporters die zich lieten horen.

Ik ben eerlijk: zelf vond ik ook dat De Jong té lang mocht blijven staan van Cocu. Ongeacht naam of faam: als de spits zo lang droog staat, dan moet je als trainer een ander de kans geven.
Maar dat wil nog niet zeggen dat je daarmee De Jong verguist, afbrandt of een mindere voetballer vindt.

Iedereen kan een moeilijke periode hebben. Gewoon even weg uit de spotlights, jezelf hervinden en sterker terugkomen.
Vind ik leuk
Babelagtig +1993
maandag 11 februari 2019 om 08:39
" dat wordt graag aangehaad door ajaxsupporters" ...het is gewoon zo..en dat het maar een klein groepje was die van zich liet horen..dat is altijd zo.
Vind ik leuk
maandag 11 februari 2019 om 09:39
Een klein groepje is iets anders dan jouw "vele psv'ers" uit je eerste reactie.
Vind ik leuk
Babelagtig +1993
maandag 11 februari 2019 om 09:43
Als er 30000 in het stadion zitten en 1500 fluiten, dan is dat relatief een klein groepje, maar toch zijn het samen veel psvers...snaptte...
Vind ik leuk
maandag 11 februari 2019 om 07:36
Wat zegt hij dan verkeerd?
Vind ik leuk
maandag 11 februari 2019 om 08:03
T feit dat Ajacieden t durven om onze spelers te taxeren is al erg genoeg.
Vind ik leuk
maandag 11 februari 2019 om 11:55
Wat lul jij allemaal? Hij zegt dat het een goede vervanger zou zijn voor Insigne dat is juist een heel groot compliment!
Vind ik leuk
maandag 11 februari 2019 om 12:51
Onder jou zeg ik, niet zoals jou. Beetje lezen.
Vind ik leuk
Roeptoeter +12516
maandag 11 februari 2019 om 07:29
10 miljoen maximaal.
Vind ik leuk
maandag 11 februari 2019 om 07:29
15- 30 miljoen ga je max overhouden- doorverkoop percentage aan zijn oude club z
Vind ik leuk
maandag 11 februari 2019 om 07:33
En hij was volgens vele minimaal 70 miljoen waard
Vind ik leuk
maandag 11 februari 2019 om 07:41
Psv fans willen niet begrijpen dat Lozano minder waard is omdat hij slechts bij PSV zit. Zat hij bij Ajax word de prijs automatisch duurder. De Ajax factor word vaak onderschat door onze vriendelijke boertjes.
Vind ik leuk
Mosquito +20363
maandag 11 februari 2019 om 07:49
Jij wilt niet begrijpen dat de zakelijke kant ons geen flikker uitmaakt.
Kampioen willen we worden!
Vind ik leuk
maandag 11 februari 2019 om 07:34
Er werd altijd smalend over het Engelse ‘kick en rush’ gedaan. Gaan we weer terug in de tijd met op leven en dood gevechten in de 16. Spitsen zonder tanden die gespecialiseerd zijn in koppen en beuken.
Vind ik leuk
Shelbourne +5890
maandag 11 februari 2019 om 07:37
Lozano speelt de laatste tijd een stuk minder. Kan gebeuren maar hij kan en zal beter moeten gaan spelen. Wellicht dat hij en ook Bergwijn toch niet helemaal fit waren. Zo oogde het ik ieder geval.

Ik ben het niet eens met deze man wat betreft Luuk de Jong. Hij mag dan niet de beste voetballer zijn maar dat was voor mij wel de drijvende kracht achter de tweede helft waar PSV haar rug rechtte. Luuk is overal op het veld te vinden, houdt ballen vast, dient als aanspeelpunt, verdedigd tot de eigen zestien mee als dat moet maar scoort ook twee keer. Juist een speler die het elftal beter laat spelen.
Vind ik leuk
maandag 11 februari 2019 om 07:44
Stel dat hij voor 40 weggaat houdt PSV max 24 miljoen over. Zijn vorige club had namelijk maarliefst 40% doorverkoop percentage. Leek toen een goede deal, maar hadden er veel meer aan kunnen verdienen
Vind ik leuk
Henk 1971 +8387
maandag 11 februari 2019 om 07:56
Je bent zeker vergeten hoelang er onderhandeld is? En wat toen de vraagprijs was? PSV kon dat nooit betalen daarom is er een constructie uitgekomen waardoor Lozano wel haalbaar was. Hij heeft PSV wel kampioen gemaakt en daar gaat het toch om en niet dat kut geld!
Vind ik leuk
maandag 11 februari 2019 om 11:53
Snap ik, maar is wel zonde. Hadden ook in 1 keer 20 miljoen neer kunnen leggen en dan zonder doorverkoop percentage. Hadden ze nu meer winst gemaakt. En in totaal had dat dan ook 6 miljoen gescheeld.
Vind ik leuk
Henk 1971 +8387
maandag 11 februari 2019 om 12:04
Dat risico kan PSV dus niet nemen, die gaan en kunnen geen 20 mln betalen voor een speler. Lozano heeft nog een langlopend contract dus hoeft op korte termijn niet weg wat de waarde alleen maar opschroeft.
Vind ik leuk
Come on Utreg +29137
maandag 11 februari 2019 om 07:48
Lozamo heel matig gisteren. Hij werd zelfs een paar keer door Kerk voorbijgelopen met bal.
Vind ik leuk
Korm +39652
maandag 11 februari 2019 om 08:04
Kerk natuurlijk ook een van de langzaamste #zucht
Vind ik leuk
FCWijsneus +1206
maandag 11 februari 2019 om 07:57
PSV toont karakter na een matige 1e helft. Ajax heeft geen karakter dat zijn 11 egoisten die denken dat ze Messi zijn. Iedereen hoopt dat PSV kampioen wordt en niet die 11 meisjes die niets voor elkaar over hebben en schijt hebben aan het betalende publiek. Ik kots Ajax uit.
Vind ik leuk
Babelagtig +1993
maandag 11 februari 2019 om 08:32
Nou proficiat..en iedereen kotst jou uit..
Vind ik leuk
FCWijsneus +1206
maandag 11 februari 2019 om 08:36
@helemaalnietsinamsterdam. Stinkajacied
Vind ik leuk
Babelagtig +1993
maandag 11 februari 2019 om 08:40
Mannetje toch....denk je nou echt dat dat mij iets doet? Jij maakt je volgens mij meer druk over ajax dan ik🤣🤣🤣
Vind ik leuk
j-roen11 +2002
maandag 11 februari 2019 om 08:33
Goed zo kots jij ajax uit, als iedereen zich eens bij zijn eigen club houdt en niet piept over de andere kunnen we het hier nog eens over voetbal hebben.
Vind ik leuk
FCWijsneus +1206
dinsdag 12 februari 2019 om 11:47
Te beginnen bij die trolajacieden.
Vind ik leuk
maandag 11 februari 2019 om 08:01
Lozano en Bergwijn hebben vorm verlies kan gebeuren maar als Frenkie de Jong en de Ligt vorm verlies hebben stellen ze geen reet voor en zijn het nobody's dat vind ik altijd maar raar hoor. Het zijn allemaal jonge spelers waarbij dat het een keer kan gebeuren dat hoort erbij helaas.
Vind ik leuk
Korm +39652
maandag 11 februari 2019 om 08:05
Verschil is dat Frenkie en de Ligt in het as van het veld staat dus de concequenties groot zijn als die een off day hebben. Lozano en Bergwijn spelen op de vleugels
Vind ik leuk
Smithsonian +41651
maandag 11 februari 2019 om 08:44
PSV is kampioen.
Vind ik leuk
maandag 11 februari 2019 om 09:18
Wat een onzin, psv en Ajax zijn behoorlijk stabiel het hele seizoen al. Straatlengte voor op de rest. Laatste wedstrijden gaat het wat minder, das heel normaal, die gaan vanzelf weer series aan overwinningen neerzetten
Vind ik leuk
Seizoenkaart +11688
maandag 11 februari 2019 om 09:29
Wie ik denk dat kampioen gaat worden tussen deze 2 clubs dat gaat pas bepaald worden wanneer je Ajax en PSV tegen mekaar in de Arena gespeeld hebben .
Tenminste hoe ik psv gisteren de ultieme kans heb zien laten liggen om 8 punten voor te staan heb zien verprutsen kan het gewoon haast nog alle kanten op maar 1 van de 2 gaat het pas beslissen in de Arena dat is mijn mening.
Beide clubs zijn zo te wisselvallig uit het niets dit moment alleen schat ik in dat psv net een beetje beter voetbal structuur heeft dan bij Ajax.
Omdat ik het gevoel heb dat er een paar voetballers bij Ajax stiekem naast de schoenen lopen en bij Psv niet.
Vind ik leuk
JoeyC +3760
maandag 11 februari 2019 om 09:30
Waar Ajax na de winterstop al twee keer terecht heeft verloren en een keer gelijkgespeeld, daar heeft PSV met pech twee keer punten laten liggen. Tegen Emmen een 2-0 voorsprong weggeven en gisteren vloog de eerste corner van Utrecht erin en met de tweede kans counterden ze naar 2-0. Voor de rest was het alleen maar tegenhouden wat Utrecht kon en PSV was net als in Emmen de veel betere partij. 74% balbezit, 11 corners tegen 2, 23 schoten tegen 6. Utrecht heeft met een puntje al meer gekregen dan dat ze verdienden.
Het is dus duidelijk dat PSV beter uit de winterstop is gekomen en richting het 25e landskampioenschap gaat. Ook een punt uitgelopen op Ajax en het doelsaldo ten opzichte van die club verbeterd sinds de winterstop.
Vind ik leuk
maandag 11 februari 2019 om 13:23
Nog maar 8 titels verschil nog 8 jaar en dan staan ze al gelijk met ajax😂
Vind ik leuk
maandag 11 februari 2019 om 13:58
Je ziet dat verkeerd, Utrecht had minimaa een punt verdiend en als je tegen Emmen het zo ver laat komen verdien je ook geen 3 punten.

Tegen Groningen had Groningen zelfs een punt verdiend, je mag niet klagen.
Vind ik leuk
maandag 11 februari 2019 om 09:51
Die verdedigers in de ED moeten niet zo dom verdedigen. Als de voorzet komt is het enige wat je moet doen om een spits niet te laten koppen, is hem blokken op het moment dat hij de bal wil aanvallen. Dan komt hij nooit meer bij de bal.
Ze willen allemaal de bal verdedigen, maar zodra de spits niet bij de bal komt is het ook prima, je hebt ook nog medespelers die de bal weg kunnen rossen, als je die voorzet maar niet laat aanvallen.
Vind ik leuk
Voetbal@com +2571
maandag 11 februari 2019 om 10:49
Rinus Swart
Vind ik leuk
repeP +2106
maandag 11 februari 2019 om 12:51
Denk dat alle Ajacieden nu vurig hopen dat Feyenoord de 23-ste in Eindhoven wint. Wordt die wedstrijd in Amsterdam tussen Ajax en PSV de grande finale van het seizoen.
Vind ik leuk
maandag 11 februari 2019 om 13:10
het is dat Ajax zo slecht speelt anders hadden ze met 9 punten voor gestaan op PSV!
Vind ik leuk
maandag 11 februari 2019 om 13:24
Weer zon mongolische reactie van een ajacied. Het is dat ajax zo slecht speelt. Het is dat psv punten laat liggen tegen emmen en utrecht anders was het 10 punten maar zo is het helaas niet.
[Reactie gewijzigd op maandag 11 februari 2019 om 13:25]
Vind ik leuk
maandag 11 februari 2019 om 16:36
ik durf het te zeggen Ajax word kampioen van Nederland in 2019
Vind ik leuk
woensdag 13 februari 2019 om 09:15
Dan ben je blind als je dat niet kan zien wie er kampioen wordt!
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws