Ajax én PSV worstelen: '6 punten, maar durf niet te zeggen wie kampioen wordt'

Ajax én PSV worstelen: '6 punten, maar durf niet te zeggen wie kampioen wordt'

Gepubliceerd: maandag 11 februari 2019 om 07:25ma 11-02-2019 om 07:25

PSV maakte zondagmiddag allerminst een overtuigende indruk tijdens het 2-2 gelijkspel tegen FC Utrecht. Dat stelt Rinus Israël, die zag dat Luuk de Jong opnieuw van waarde was, maar dat Steven Bergwijn en met name Hirving Lozano tegenvielen.

"Ik vind Luuk geen speler waar de rest van de ploeg per definitie beter door gaat voetballen, maar met zijn doelpunten is hij wel van grote waarde", zegt Israël in De Telegraaf. "Door zijn doelgerichtheid en kopkracht is De Jong altijd levensgevaarlijk wanneer de bal voor de goal wordt geslingerd. Eigenlijk is de enige manier om dit voorkomen door de voorzet eruit te halen."

PSV redde een punt in de Domstad, maar kon geen indruk maken. "PSV speelde als collectief heel matig", concludeert IJzeren Rinus. "Er was geen één speler die iets extra's kon brengen. Bergwijn gaf de assist bij de 2-1, maar ik heb hem verder niet gezien. En Hirving Lozano was ook onzichtbaar. Je ziet dat Lozano in de kleine ruimtes moeite heeft om tot iets positiefs te komen."

Door de nederlaag van Ajax liep PSV desondanks een puntje uit op de rivaal. "Als beide ploegen niet snel in betere doen raken, dan gaan er nog veel punten verspeeld worden. Het viel mij vandaag niet mee. Het gat tussen PSV en Ajax bedraagt nu zes punten en toch durf ik nog niet te zeggen wie er kampioen wordt. Daarvoor presteren beide clubs veel te wisselvallig."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws