Wijnaldum vergeleken met Bergkamp: 'Onvervangbaar voor Liverpool'

Wijnaldum vergeleken met Bergkamp: 'Onvervangbaar voor Liverpool'

Gepubliceerd: maandag 11 februari 2019 om 08:56ma 11-02-2019 om 08:56

Georginio Wijnaldum is de gevierde man bij Liverpool na de 3-0 zege op Bournemouth in de Premier League. De Oranje-international maakte veel indruk met zijn treffer.

"Zijn sprint zonder bal was briljant", was voormalig Engels international Paul Merson lyrisch bij Sky Sports. "Zoals hij de bal aanneemt en die vervolgens over de keeper wipt, zo kon alleen Dennis Bergkamp dat. Wereldklasse."

Volgens Paul Ince werd de 28-jarige middenvelder node gemist tegen West Ham United (1-1). "Hij is een ander type speler dan Keïta en Fabinho, hij laat zich meer zien in aanvallende posities. Hij geeft Liverpool daarmee een dreiging die erg werd gemist."

Ook de kranten prijzen Wijnaldum. 'Dit seizoen heeft Wijnaldum zich ontwikkeld tot de regisseur op het middenveld', schrijft de Evening Standard. 'Door een krachtige mix van overzicht, visie en geduld in balbezit. Met zijn energie, loopacties en techniek liep het bij Liverpool weer als vanouds.'

'Net als Fernandinho bij Manchester City is hij onvervangbaar', stelt The Daily Mail. 'De staande ovatie van het publiek, toen Klopp hem veertien minuten voor het einde naar de kant haalde, paste bij die van een held.'

Lees ook: Wijnaldum ondervond maagklachten: 'In de rust meteen naar het toilet gerend'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws