Ten Hag houdt Neres op Ajax-bank: Gekeken wat de wedstrijd nodig had

Ten Hag houdt Neres op Ajax-bank: "Gekeken wat de wedstrijd nodig had"

Gepubliceerd: maandag 11 februari 2019 om 09:40ma 11-02-2019 om 09:40

Laatste update: maandag 11 februari 2019 om 09:41ma 11-02-2019 om 09:41

Niet David Neres, maar Zakaria Labyad mocht zaterdagavond tegen Heracles Almelo invallen bij Ajax. Erik ten Hag had daar zo zijn redenen voor.

"Ik heb gekeken wat de wedstrijd nodig had", verklaart Ten Hag in De Telegraaf. "Met Schöne aan de kant miste ik ook iemand voor de spelhervattingen, terwijl Heracles juist veel goals incasseert uit vrije trappen en corners. Labyad is iemand die een doelpunt kan maken, assists geeft en goed is bij de spelhervatting. Tagliafico scoorde bijna uit zo'n dood spelmoment."

Dat Neres de hele wedstrijd op de bank bleef, zorgde voor lichte verbazing bij de Ajax-achterban. De Braziliaan tekende ruim een week geleden tegen VVV-Venlo binnen achttien minuten voor twee assists en een doelpunt.

Ten Hag voelt zich na de nederlaag bij Heracles nog de aangewezen persoon om van Ajax weer een winnend collectief te smeden. "Jazeker, ik zal nooit opgeven en denk dat het ons gaat lukken weer een eenheid te worden. Over de consequentie van de nederlaag bij Heracles en de stand op de ranglijst wil ik niet nadenken. Ik blijf in het landskampioenschap geloven tot het niet meer mogelijk is."

Poll

Is Ten Hag nog de juiste man op de juiste plek voor Ajax?

(8045 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws