Plet (32) loopt al twee jaar rondjes in Turkije: 'Ze behandelen me als grofvuil'

Plet (32) loopt al twee jaar rondjes in Turkije: 'Ze behandelen me als grofvuil'

11-02-2019 11:34
80

Glynor Plet, voormalig spits van onder meer Heracles Almelo en FC Twente, bevindt zich in een bizarre situatie bij zijn club Alanyaspor. Hij heeft in Turkije geen officiële wedstrijd meer gespeeld sinds mei 2017 (!). Plet vult zijn dagen sindsdien met trainen, meer niet. 

Een paar maanden na zijn transfer van Maccabi Haifa naar Alanyaspor bleek Plet (32) overbodig. De targetman weigerde echter mee te werken aan een vertrek, laat staan dat hij zijn contract wilde inleveren. "Ik doe al twee jaar lang precies wat de club mij opdraagt. Op dit moment betekent dat drie keer per dag trainen, van maandag tot en met zaterdag", vertelt Plet in gesprek met VICE Sports

"Het begon twee jaar geleden allemaal nog heel mooi. Ik kwam hier in de winterstop en stond na twee trainingen meteen in de basis. We verloren bij mijn debuut een belangrijke degradatiekraker tegen Rizespor met 3-2, maar ik scoorde wel direct. Alleen werd na die wedstrijd de trainer ontslagen, Hüseyin Kalpar. Hij was de man die mij had gehaald. Ik kreeg snel daarna te horen dat ik weg moest, en ik heb nooit meer in de basis gestaan."

Grofvuil
"Toen ik hier kwam wilde iedereen me een goed gevoel geven, maar sinds het moment dat ik weg moet, behandelen ze me als grofvuil. De directeuren zijn hier gewend dat alles wat zij zeggen ook daadwerkelijk gebeurt. Dus als ze je weg willen, moet je wegwezen", vervolgt Plet. "Als je dat niet doet, beginnen de pesterijen en intimidaties. Ze hebben letterlijk in mijn gezicht gezegd: als je blijft gaan we je elke cent betalen, want geld is het probleem niet, maar je carrière gaat wel kapot."

Een transfer wordt steeds lastiger. "Na zo'n lange periode zonder wedstrijden merk ik wel dat er steeds minder clubs geïnteresseerd zijn. Ik snap dat wel en ben ook realistisch genoeg om te beseffen dat ik nu niet veel kan eisen. Ik wil inmiddels ook best voor een klein contract ergens gaan voetballen, maar ik ga gewoon niet alles opgeven wat ik hier heb."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie