Van Gaal gelooft in Champions League-eindzege Ajax: 'Zei ik toen ook al'

Van Gaal gelooft in Champions League-eindzege Ajax: 'Zei ik toen ook al'

Gepubliceerd: maandag 11 februari 2019 om 15:29ma 11-02-2019 om 15:29

Louis van Gaal weet het zeker: Champions League-winst is mogelijk voor Ajax. De voormalig trainer van de Amsterdamse topclub zegt dat in gesprek met voetbalmagazine Panenka. 

"In oktober, toen Ajax tegen Bayern München moest spelen, zei ik het ook al: dit elftal is bijna net zo goed als het team van 1995. Weet je wat er gebeurde? Ik werd uitgelachen. Maar je ziet dat Ajax zich overtuigend heeft geplaatst voor de volgende ronde", vertelt Van Gaal. 

De oefenmeester blijft bij zijn standpunt, al verwacht Van Gaal niet dat Ajax dít seizoen al aan de haal gaat met de Cup met de Grote Oren. "Spelers als Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt zijn nog erg jong en het probleem is dat Ajax helemaal opnieuw moet beginnen zodra ze vertrokken zijn. Als je Nederland vergelijkt met bijvoorbeeld Spanje of Duitsland, zijn we natuurlijk een klein voetballand. Dat maakt het erg lastig."

Woensdag staat voor Ajax het heenduel met Real Madrid in de achtste finale van de Champions League op het programma. Begin maart volgt in Spanje de return. 

Poll

Wat wordt woensdag de uitslag?

(19222 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws