Transfergerucht in Italië: Ajax heeft oogje op Nigeriaan van 6,5 miljoen euro

Transfergerucht in Italië: Ajax heeft oogje op Nigeriaan van 6,5 miljoen euro

11-02-2019 17:19 Laatste update: 17:22
55

Ajax is een van de vele clubs die de verrichtingen van spits David Okereke nauwlettend in de gaten houdt. Dat meldt het Italiaanse medium Il Secolo XIX maandag. Okereke was dit seizoen goed voor zes goals en acht assists in de Serie B. 

Eind 2018 werd Okereke (21) ook al gelinkt aan sc Heerenveen, Standard Luik en Eibar. Het lijstje met geïnteresseerde clubs is inmiddels fors gegroeid, weet Il Secolo XIX. Ook Ajax, Saint-Etienne, FC Kopenhagen en Crystal Palace hebben de naam van de spits naar verluidt op een lijstje gezet. 

Okereke beschikt bij Spezia over een contract tot medio 2022. Il Secolo XIX meldt dat zijn werkgever een transfersom van minimaal 6,5 miljoen euro verlangt voor de Afrikaanse aanvaller. Spezia staat momenteel op de zesde plaats in de Serie B. De club is volop in de race om via de play-off te promoveren naar het hoogste niveau. 

Ajax beschikt momenteel over twee spitsen: Kasper Dolberg en Klaas-Jan Huntelaar. Laatstgenoemde beschikt over een aflopend contract en beëindigt komend seizoen mogelijk zijn loopbaan.