Van Egmond reageert op kritiek na Utrecht-PSV: 'Daarna met z'n allen in de war'

Van Egmond reageert op kritiek na Utrecht-PSV: 'Daarna met z'n allen in de war'

Gepubliceerd: maandag 11 februari 2019 om 19:29ma 11-02-2019 om 19:29

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond erkent dat Pol van Boekel er zondag twee keer naast zat in het duel tussen FC Utrecht en PSV. Het leverde na afloop felle discussies op in de Domstad. Zo gaan er stemmen op om de VAR eindverantwoordelijk te maken.

"Dat is niet aan ons, maar aan de IFAB, de spelregelcommissie van de FIFA", zegt Van Egmond tegen het Algemeen Dagblad. "En aan het bestuur van de FIFA. Zij hebben samen besloten om de scheidsrechter verantwoordelijk te maken. Dat is gebeurd na uitgebreid overleg met verschillende panels waarin oud-spelers en trainers zijn gehoord."

Van Egmond 'pleit voor rust'. "Je moet het de tijd geven. Na twee, drie jaar moet je voorzichtig evalueren. Dat zal de FIFA ook doen. Zij zullen niet kort door de bocht wijzigingen doorvoeren. We moeten de rust bewaren. Het aantal fouten van de arbitrage wordt teruggebracht. Dat is zichtbaar."

De beeldvorming is echter anders. Helemaal nadat Van Boekel in de Galgenwaard twee keer VAR Danny Makkelie negeerde. "Over het algemeen gaan de scheidsrechters keurig mee met de VAR. Van de ongeveer 65 keer dat de VAR dit seizoen heeft ingegrepen, gebeurde dat vijf keer niet. Hoe groot is het probleem dan?"

"In de Eredivisie ging tot zondag kwart voor vijf alles goed. Daarna raken we met zijn allen in de war. Vorige week werden de goede beslissingen niet gepikt. En nu de verkeerde", besluit Van Egmond.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet de VAR en niet de arbiter eindverantwoordelijk zijn?

(1184 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws