Overmars: 'Heb half jaar geleden geïnformeerd, hij speelt nu ergens anders'

Overmars: 'Heb half jaar geleden geïnformeerd, hij speelt nu ergens anders'

Gepubliceerd: dinsdag 12 februari 2019 om 16:18di 12-02-2019 om 16:18

Tot frustratie van Marc Overmars moet Ajax áltijd de hoofdprijs betalen voor spelers die op het verlanglijstje van de club staan. De directeur spelersbeleid vertelt dat in gesprek met NRC Handelsblad. Het heeft volgens hem te maken met de hoge transferinkomsten van de afgelopen jaren. 

"Overal waar je aanklopt vragen ze de hoofdprijs. Ik heb een half jaartje geleden geïnformeerd naar een speler, in Nederland", onthult Overmars. "Vragen ze ons drie keer zoveel als waar hij uiteindelijk voor is verkocht. Die speelt nu ergens anders in de Eredivisie."

De verkoop van Frenkie de Jong aan FC Barcelona voor 75 miljoen zal in Amsterdam niet direct leiden tot een aanpassing van het uitgavenpatroon. "Als je forse nieuwe contracten afsluit en het gaat een paar jaar slecht, dan gaat het er met dezelfde noodgang aan de achterkant uit. Het goede is als dat een of twee, of drie jaar gebeurt dan valt Ajax niet om. Er komt heel veel binnen. Maar ja, het vastleggen van onze eigen talenten kost ook veel meer dan een paar jaar geleden."

Lees ook: Overmars: 'Bij schouderklopje nummer 86 denk je: ik ben echt de beste'

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws