De Mos bewierookt 'supertalent' van PSV: 'Van Basten en Rijkaard hadden dat ook'

De Mos bewierookt 'supertalent' van PSV: 'Van Basten en Rijkaard hadden dat ook'

Gepubliceerd: dinsdag 12 februari 2019 om 18:28di 12-02-2019 om 18:28

Aad de Mos steekt de loftrompet over de jonge PSV'er Mohammed Ihattaren. Volgens de analist is de aanvaller, die dinsdag zijn zeventiende verjaardag viert, 'een supertalent'.

Dat Ihattaren nu al de kans krijgt in de Eredivisie is mede te danken aan PSV-trainer Mark van Bommel, stelt De Mos bij Omroep Brabant. "In het verleden zijn tientallen talenten verloren gegaan omdat trainers met vedettes wilden werken. Denk aan een Dick Advocaat of Phillip Cocu, die jeugd eigenlijk ook geen kans gaf. Van Bommel is vanaf de eerste dag bezig met de jeugd."

Ihattaren zou al op de scoutinglijstjes staan bij Europese topclubs als FC Barcelona, Real Madrid en Manchester City. De Mos snapt dat wel en noemt de tiener een 'supertalent'. "Hij ziet alles eerder dan de rest. Hij heeft de bal aan zijn voet en kan met alle kanten van die voet een goede bal geven, hij heeft ook een hele goede steekpass. En hij neemt zijn beslissing nog sneller dan in een split-second. Dat is alleen voor de allergrootsten weggelegd."

"Marco van Basten had dat op zijn zeventiende, Frank Rijkaard had dat ook. Geen enkele coach hoeft ze iets te leren. Die jongens hebben gewoon veel talent van moeder natuur gekregen", besluit de analist.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws