'Bij Ajax is het misschien normaal, maar hier in Madrid niet hoor'

'Bij Ajax is het misschien normaal, maar hier in Madrid niet hoor'

Gepubliceerd: woensdag 13 februari 2019 om 10:00wo 13-02-2019 om 10:00

Laatste update: woensdag 13 februari 2019 om 12:28wo 13-02-2019 om 12:28

Vergeleken met twee maanden geleden zijn de rollen omgedraaid, maar in aanvallend opzicht is favoriet Real Madrid nog altijd érg grillig – en dus liggen er woensdagavond in Amsterdam absoluut kansen voor Ajax. Dat zegt Panos Kostopoulos, redacteur van het Spaanse Marca, in gesprek met VoetbalPrimeur.

Hoe anders stonden de zaken er nog voor, medio december in de Johan Cruijff Arena en in Estadio Santiago Bernabéu. Ajax, imponerend in Europa, leek niet te stuiten, terwijl een kwakkelend Real haast wekelijks tegen een zeperd aanliep en al na enkele maanden afscheid nam van de opvolger van Zinedine Zidane. Toen de twee topclubs aan elkaar werden gekoppeld in de achtste finale van de Champions League, werd er in Amsterdam zelfs voorzichtig gesproken over een gunstige loting.

Nu, aan de vooravond van het tweeluik, is alles anders: Ajax worstelt met z'n vorm en Real heeft daarentegen het lek boven. "Zeven wedstrijden ongeslagen, twintig goals in die reeks en een lekkere week achter de rug met uitstekende resultaten tegen FC Barcelona (1-1) en Atlético (3-1)", zegt Marca-redacteur Kostopoulos in gesprek met deze website. "Onder de nieuwe trainer Santiago Solari is Karim Benzema bezig aan z'n tweede jeugd en Luka Modric oogt eindelijk weer fris. Solari durft het ook aan met Vinicius Junior op de flank. Hij heeft het team écht een impuls gegeven. Bij Ajax en in Nederland is het misschien normaal dat een jongen van achttien in de basis staat, hier in Madrid niet hoor. Dat is heel bijzonder."

Er valt in zijn ogen nog voldoende aan te merken op De Koninklijke. "Het draait nu een paar weken goed, maar de aanval blijft wat mij betreft de zwakste linie van dit elftal. Niet zo gek hè, als je met Cristiano Ronaldo vijftig goals verkoopt en daar niemand voor terughaalt… Gareth Bale heeft ook dit seizoen weer blessureproblemen en Benzema is en blijft een onvoorspelbare spits. In januari zou ik ook de achterhoede hebben aangestipt. Inmiddels heeft Sergio Ramos z'n oude vorm echter weer te pakken en Marcelo, die al weken slecht presteert, is door Solari uit de basis gehaald."

Stuntje
Zonder Isco, nog een grote naam die naar de bank is verdwenen, reisde Real af naar Nederland. In Amsterdam is de regerend Champions League-houder woensdagavond licht favoriet, denkt Kostopoulos. "Na de loting waren media en fans in Spanje een stuk minder zeker van hun zaak. Men heeft hier veel respect voor Ajax. Het is een jeugdig, enthousiast team. Nu is de situatie natuurlijk wel anders. Real heeft momentum, zit in de lift, er is vertrouwen."

"Toch zou het mij echt niet verbazen wanneer Ajax er een goed resultaat uit weet te slepen in Amsterdam. Misschien zit er wel een stuntje in, een kleine zege. Groot voordeel voor Real is natuurlijk dat het zich thuis kan herstellen van een slippertje. Of Real voor de vierde keer op rij de Champions League gaat winnen? Die kans schat ik heel klein in. De club is nog op drie fronten actief, met een relatief smalle selectie en veel jonge spelers wordt het in mijn ogen erg lastig voor ze."

(Paul Audenaerd/VoetbalPrimeur)

Poll

Wat wordt woensdag de uitslag?

(19221 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws