Bergwijn krijgt advies van De Boer: 'Mata wordt ouder, Lingard meer een nummer 10'

Bergwijn krijgt advies van De Boer: 'Mata wordt ouder, Lingard meer een nummer 10'

12-02-2019 23:38
34

Steven Bergwijn zou uitstekend passen bij Manchester United, denkt Ronald de Boer. Volgens de Veronica-analist is Bergwijn het soort speler waarvan er momenteel niet veel rondlopen bij The Red Devils.

De Boer vindt de PSV-aanvaller vergelijkbaar met Anthony Martial. "Maar Manchester United speelt op drie fronten, dus je hebt ze wel allebei nodig", liet hij weten na de Champions League-wedstrijd tussen Manchester United en Paris Saint-Germain. Afgezien van Martial en eventueel Bergwijn heeft de huidige nummer vier van Engeland niet veel smaken op de flanken, vindt de analist. "Mata wordt een dagje ouder. Lingard speelt er wel eens, maar dat vind ik meer een jongen voor achter de spitsen. Ik denk dat Bergwijn daar als buitenspeler wel goed tot zijn recht zou komen."

Wedden

Meer odds

De drievoudig Oranje-international wordt al langere tijd aan Manchester United gelinkt. De Telegraaf meldde halverwege januari dat The Mancunians samen met Internazionale het meest concreet waren voor Bergwijn. United besloot op deadline day om deze winter niet meer bij PSV aan te kloppen. De kans is echter aannemelijk dat men in de zomer weer terugkomt.