Het Nieuwsblad: ruzie tussen 'bazige' Rutten en ster na verplichte invalbeurt

Het Nieuwsblad: ruzie tussen 'bazige' Rutten en ster na verplichte invalbeurt

13-02-2019 08:12
18

Het zit bij Anderlecht niet goed tussen trainer Fred Rutten en aanvoerder Adrien Trebel. De twee liggen volgens Het Nieuwsblad in de clinch. 

Een knieblessure van Trebel heeft blijkbaar geleid tot een verstoorde verhouding tussen Rutten en de Fransman. 'Op winterstage begin januari maakte de aanvoerder zijn comeback nadat hij enkele weken intensief had gerevalideerd na een operatie aan zijn buikspieren. In Spanje stond hij ook 64 minuten op het veld tegen Hoffenheim', schrijft Het Nieuwsblad. 

'Twee dagen later stond er opnieuw een oefenmatch op het programma, tegen de Duitse tweedeklasser Heidenheim. In overleg met de medische staf achtte Trebel het toen beter om te rusten. Zijn lichaam was nog niet gewoon aan een snelle opeenvolging van wedstrijden en hij wilde geen risico's nemen.'

Verplicht invallen
Rutten dacht daar echter anders over. 'Rutten wilde tonen wie de baas was. Hij geeft aan niemand een voorkeursbehandeling en verplichtte Trebel om in te vallen na 76 minuten. Die luisterde en maakte zelfs de 2-1-aansluitingstreffer, maar daarbij blesseerde hij dus zijn knie. Meteen wees Trebel de coach aan als schuldige. Onderzoek toonde geen ernstige blessure aan, maar een maand later is het probleem nog altijd niet opgelost.'

Rutten werd begin januari aangesteld als trainer van Paars-Wit. Hij won sindsdien slechts één van z'n vier officiële duels bij de club.