'Politie voorkwam confrontatie tussen Ajax-fans en supporters van Willem II'

'Politie voorkwam confrontatie tussen Ajax-fans en supporters van Willem II'

13-02-2019 08:26
100

Door ingrijpen van de Amsterdamse politie is begin november een confrontatie tussen Ajax-fans en supporters van Willem II voorkomen. Dat staat in een rapportage die door de supportersorganisatie van de Tilburgers was aangevraagd.

Een trein met Willem II-fans werd op het Centraal Station van Amsterdam stilgezet, waarna de Tilburgse fans een aantal uur werd vastgehouden op het station. De fans mochten de stad niet in van de politie. Nu blijkt uit een publicatie van De Telegraaf dat dit komt omdat de politie Ajax-fans had gesignaleerd rond het station, die zogenaamd 'zoekgedrag naar vijandige supporters' vertoonden.

De politie ontving diverse signalen dat het mis zou kunnen lopen. "De politie constateerde dat deze groep, toen de trein met Willem II-supporters arriveerde, capuchons en bivakmutsen opdeed, kennelijk om herkenning te voorkomen", zegt een woordvoerder van de politie tegen de ochtendkrant. "Dit gaf ons het beeld dat er contact was tussen de harde kern van Willem II en die van Ajax en dat zij met elkaar de confrontatie wilden aangaan."

Daarnaast zouden de Tilburgse supporters in Brabant al een eetstalletje geplunderd hebben, werd er in de trein gerookt en werd treinmeubilair beschadigd. Daarop besloot de Amsterdamse politie om de trein stil te zetten op het Centraal Station van de hoofdstad.