Van Bronckhorst: 'Hij begon in het beloftenelftal, heeft het uitstekend gedaan'

Van Bronckhorst: 'Hij begon in het beloftenelftal, heeft het uitstekend gedaan'

13-02-2019 15:06
41

Giovanni van Bronckhorst kijkt met plezier naar de stormachtige ontwikkeling van Calvin Verdonk. De linksback was afgelopen weekend tegen De Graafschap uitstekend en maakt de laatste wedstrijden een goede indruk.

"Calvin begon in het beloftenelftal. Mede door blessure van Haps en later van Tyrell (Malacia red.) heeft hij dit seizoen heel veel gespeeld. Hij heeft dat uitstekend gedaan. Daar ben ik heel blij mee", vertelt Van Bronckhorst voor de camera van Feyenoord TV.

De 21-jarige Verdonk was ook in belangrijke wedstrijden tegen Ajax (competitie) en FC Utrecht (beker) sterk. Bovendien bemoeit hij zich ook steeds meer met de aanval van de Rotterdammers, wat tegen De Graafschap resulteerde in een doelpunt. "Onze backs kunnen en moeten ook aanvallend meedoen. Dat verwacht ik van ze", aldus Van Bronckhorst. "Hij is meer een verdediger dan een aanvaller. Daar weet hij steeds beter mee om te gaan. Ik kan me ook de goal van Jens (Toornstra red.) herinneren tegen Heracles, waarbij hij op het juiste moment diepgaat en hem uitstekend neerlegt. Ik vind dat hij daar wel stappen in maakt."

Met Verdonk komt het totaal aantal doelpuntenmakers bij Feyenoord dit seizoen op veertien. "Dat laat wel zien dat veel mensen in onze selectie kunnen scoren. Dat geeft een goed gevoel", vindt Van Bronckhorst.