Makaay kritisch in Spanje: 'Hij is niet mijn favoriete spits, scoort onvoldoende'

Makaay kritisch in Spanje: 'Hij is niet mijn favoriete spits, scoort onvoldoende'

13-02-2019 19:20 Laatste update: 19:22
25

Roy Makaay is geen grote fan van Karim Benzema. Dat laat de oud-spits van onder meer Feyenoord, Deportivo La Coruña en Bayern München weten aan Marca. De Franse spits staat woensdagavond tegenover Ajax.

"Hij is niet mijn favoriete spits", aldus Makaay over Benzema. "De laatste weken speelt hij goed, maar ik denk niet dat hij voldoende scoort. De afgelopen jaren stond Benzema natuurlijk in de schaduw van Cristiano Ronaldo. Het is een goede spits voor Real Madrid, maar er zijn beteren."

De spitsentrainer van Feyenoord is positiever over Robert Lewandowski, de goalgetter van zijn oude club Bayern München. "Ik hou echt van Lewandowski. Robert is de meest complete spits. Geen wonder dat er altijd geruchten zijn over hem en Real Madrid."

Makaay denkt dat Real Madrid de grote favoriet is in het Champions League-tweeluik met Ajax. "Real heeft 80 tot 90 procent kans om Ajax te verslaan, maar in het voetbal is niets onmogelijk. Met Raphaël Varane en Sergio Ramos hebben ze al vele jaren één van de beste defensies van de wereld."

Lees ook: Lof voor 'mentaal beresterke' Benzema: 'De kwaliteit druipt er vanaf'