Overmars zet deur wagenwijd open: Suarez mag terugkomen naar Ajax

Overmars zet deur wagenwijd open: "Suarez mag terugkomen naar Ajax"

Gepubliceerd: woensdag 13 februari 2019 om 22:10wo 13-02-2019 om 22:10

Laatste update: woensdag 13 februari 2019 om 22:20wo 13-02-2019 om 22:20

Marc Overmars zet de deur wagenwijd open voor een terugkeer van Luis Suárez naar Ajax. Als de Uruguyaan terug wil naar Amsterdam, stapt Overmars morgen nog op het vliegtuig naar Spanje om met hem te praten.

"Suarez mag terugkomen naar Ajax", vertelt Overmars in een interview met het Uruguyaanse VTV Uruguay. "De deur staat altijd voor hem open. Ik hoop dat FC Barcelona hem vervangt", lacht Overmars. "Nee, ik maak een grapje, maar als hij serieus terug wil keren naar Ajax, zou ik de volgende dag naar Barcelona gaan om met hem te praten."

Suarez verdiende bij Ajax een toptransfer naar Liverpool. Na het vertrek van Klaas-Jan Huntelaar ontpopte de Uruguyaan zich tot dé sterkhouder van de Amsterdammers. "Een van Suarez' grootste kwaliteiten is zijn mentaliteit. De wil om te winnen, om te scoren....Hij is een van de best spelers ter wereld."

Overmars laat zich ook uit over de miljoenentransfer van Frenkie de Jong naar Barcelona. Een goede zet van de middenvelder, zegt de directeur spelersbeleid. "Ik denk dat het belangrijk voor Barcelona is om spelers als De Jong te hebben. Met zijn talent, op die leeftijd (21, red.) kan hij een Xavi of Iniesta worden."

"Ze moeten hun eigen spelers opleiden en die mixen met gekochte spelers. De Jong is geen Messi, want daar is er maar een van. Frenkie is een teamspeler die erg goed bij Barcelona past. Ik wil hem volgend seizoen echt zien spelen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws