Ziyech erkent na sterk Ajax-optreden: 'Dat mag niet, maar is wel zo'

Ziyech erkent na sterk Ajax-optreden: 'Dat mag niet, maar is wel zo'

13-02-2019 23:56
61

Hakim Ziyech zag Ajax woensdag een ijzersterke wedstrijd spelen in de achtste finale van de Champions League. De Marokkaan denkt dat de Amsterdammers trots mogen zijn ondanks de 1-2 nederlaag tegen Real Madrid.

"Ik denk dat we trots mogen zijn op hoe we gespeeld hebben, maar ik ben teleurgesteld over de uitslag", laat Ziyech weten voor de camera van Ziggo Sport. "In de eerste helft hadden ze alleen wat schoten van afstand en in de tweede helft eigenlijk ook, op twee kansen na. Dan straffen ze het ook gelijk af en zie je hoe efficiënt ze zijn."

Ziyech werd door verslaggever Jack van Gelder geconfronteerd met het feit dat er een wereld van verschil zit in de optredens tegen Heracles Almelo en Real Madrid. "Hoe dat komt, vragen wij ons soms ook af. Ik denk dat wij als team zeker gebrand zijn voor dit soort wedstrijden. Dan komt toch een ander soort motivatie bij je naar boven. Dat mag eigenlijk niet, maar het is wel zo."

De doelpuntenmaker blijft door het sterke spel van Ajax hoopvol voor de return in Estadio Santiago Bernabéu op 5 maart. "Ik denk dat je niet kansloos bent daar als je hetzelfde kunt brengen. Ik ben trots op de ploeg, en ik denk dat iedereen dat wel is."