De Zeeuw (48) van politie naar AZ: Moordzaken en georganiseerde misdaad

De Zeeuw (48) van politie naar AZ: "Moordzaken en georganiseerde misdaad"

14-02-2019 14:14
10

Arjan de Zeeuw (48) en Nick van der Velden (37) gaan als stagiair aan de slag in de jeugdopleiding van AZ. De Zeeuw was na zijn voetbalcarrière actief bij de politie, terwijl Van der Velden er onlangs een punt achter zette bij Bali United FC.

De Zeeuw was jarenlang een publiekslieveling bij de toenmalige Premier League-clubs Wigan Athletic en Portsmouth en versterkt nu de technische staf van AZ O16. De laatste jaren werkte hij bij de politie als specialist-rechercheur. "Daar heb ik me bijvoorbeeld beziggehouden met het oplossen van moordzaken en georganiseerde misdaad", vertelt De Zeeuw op de AZ-website.

"Daar heb ik geen moment spijt van gehad, het is een supertoffe baan en voor mij ook een beetje een jongensdroom. Ondertussen is voetbal wel altijd aan me blijven trekken en merkte ik bij de politie en de hockeyclub van mijn dochters dat het trainersvak mij boeit. Ik heb daarom besloten terug naar mijn roots te gaan en volg nu een trainerscursus bij de KNVB."

Van der Velden (foto) gaat aan de slag bij AZ O15 en had al langer contact met Paul Brandenburg, hoofd opleidingen van AZ. "In 2016 was de keuze om te stoppen met voetballen al gemaakt en ik wilde graag stagelopen bij AZ, maar ik kreeg opeens de kans om in Azië te spelen bij Bali United. Het totaalplaatje klopte en Paul zei direct: Zeker doen, ga zo lang als je kunt door met voetballen. Nu ben ik dan toch gestopt. Tijd om ervaring op te doen als jeugdtrainer."