Genesio: 'We moeten laten zien dat we Memphis Depay vertrouwen'

Genesio: 'We moeten laten zien dat we Memphis Depay vertrouwen'

14-02-2019 19:51
29

Dat Memphis Depay al drie maanden droog staat bij Olympique Lyon is inmiddels ook trainer Bruno Genesio opgevallen. Memphis scoorde voor het laatst op 10 november.

"We moeten laten zien dat we hem vertrouwen. Memphis heeft veel vertrouwen in zichzelf", zegt Genesio op de persconferentie in aanloop naar het duel met Guingamp van vrijdag.

"Er zijn andere dingen in zijn spel waardoor hij belangrijk is voor het team. Hij creëërt kansen waardoor de wedstrijd kantelt en alles op z'n plek valt. We werken veel op afronden. Na de wedstrijd tegen OGC Nice (1-0 verlies, red.) hebben we daar iets meer de nadruk opgelegd. Dat was het doel van de laatste trainingen."

"Ik zie dat Memphis veel vertrouwen en bereidheid heeft en het team wil helpen. Ik krijg geen signalen dat hij twijfelt aan zijn huidige niveau ten opzichte van dat van een paar maanden geleden", vervolgt Genesio. "Hij begon op links, maar daar had hij veel vrijheid. Wanneer we de bal hebben is er meer vrijheid. Als we de bal verliezen moeten we wat compacter staan. Wat ik van hem vraag doet hij goed."