Verbeek, Van der Velde en De Haan werken aan plan: 'Club reageert nauwelijks'

Verbeek, Van der Velde en De Haan werken aan plan: 'Club reageert nauwelijks'

15-02-2019 07:52
70

SC Heerenveen neemt het zaterdag op tegen PSV en kan wel eens onder de degradatiestreep terechtkomen, maar niet iedereen lijkt daar van doordrongen in Friesland. Gertjan Verbeek is kritisch op trainer Jan Olde Riekerink, die het niet al te somber inziet.

"Ik hoor Olde Riekerink vaak praten over het proces waarin hij met Heerenveen zit", zegt Verbeek in het Algemeen Dagblad. "Hij vergeet één ding: het is een negatief proces. Het elftal wordt niet beter en de spelers worden niet beter. Als je nou een ontwikkeling ziet in die ploeg... Maar het is nog steeds heel wisselvallig."

Het clubicoon maakt zich zorgen. "Het is één minuut voor twaalf, maar dat hebben ze bij Heerenveen niet in de gaten. Iedereen roept nu: we krijgen de ploegen nog die onder ons staan. Maar inmiddels staan er niet zo veel ploegen meer onder Heerenveen. Degradatievoetbal kent andere wetten, vraagt om een andere mentaliteit. Nu móeten ze punten pakken. Er komt dus meer druk op te staan."

Ook de bestuurlijke onrust werkt door naar het veld, stelt Verbeek. De Friezen kampen bovendien met financiële zorgen. "De tribunes worden steeds leger, net als de sponsorlounges. Dat is echt schrikbarend." Hij werkt met erevoorzitter Riemer van der Velde en oud-trainer Foppe de Haan aan een plan om Heerenveen er weer bovenop te helpen. "Maar vanuit de huidige directie is er niet echt de overtuiging dat dit noodzakelijk is."

"We hebben een aantal keren geprobeerd toenadering te zoeken. Daar is niet of nauwelijks op gereageerd. Momenteel staat het plan on hold. Ja god, als mensen die het goed voorhebben met de club niet worden gehoord, dan houdt het op", besluit Verbeek.