CNN interviewt Blind sr. over Nouri: 'Hij was zeven of acht toen Ajax hem haalde'

CNN interviewt Blind sr. over Nouri: 'Hij was zeven of acht toen Ajax hem haalde'

15-02-2019 12:55
15

Danny Blind heeft het nog altijd moeilijk met de situatie rond Abdelhak Nouri. CNN News interviewde Blind over Nouri, die in de zomer van 2017 ernstige hersenschade opliep in een oefenduel met Werder Bremen.

"Ik was hoofd jeugdopleidingen toen we hem binnenhaalden. Hij was toen zeven of acht jaar oud", vertelt Blind aan CNN. "Het was een echte Ajax-speler. Hij had de kwaliteiten, de bewegingen en was goed aan de bal. Op die leeftijd kon je al zien dat het een erg goede speler was. Hij had overal een oplossing voor en was iedereen een stap voor."

Wedden

Meer odds

Peter Bosz liet Nouri debuteren in het eerste elftal. Niemand twijfelde eraan dat hij zich in de hoofdmacht van Ajax zou spelen. "Alle mensen bij Ajax geloofden erin dat hij dat seizoen definitief in het eerste elftal zou komen. Nu zullen we het nooit meer weten", zegt Blind.

"Het is voor zijn ouders en familie ongelooflijk wat er met hem is gebeurd", vervolgt Blind. "Natuurlijk was voetbal zijn leven en was dat ook erg belangrijk voor zijn familie, maar er is niets belangrijkers dan het leven zelf. Voetbal is niet het allerbelangrijkste."