'Fantastisch, maar we moeten eerlijk zijn: Ajax was natuurlijk niet in topvorm'

'Fantastisch, maar we moeten eerlijk zijn: Ajax was natuurlijk niet in topvorm'

15-02-2019 13:55
24

Het contrast kon bijna niet groter: de wanprestatie van Ajax tegen Heracles Almelo (1-0) en topprestatie van Ajax tegen Real Madrid (1-2). Ook Heracles-trainer Frank Wormuth stelt dat vast.

"Het goede spel van Ajax tegen Real Madrid is het bewijs van wat de geest en de mentaliteit kan bereiken in het voetbal", aldus Wormuth op de Heracles-website. "We hebben het tegen Ajax fantastisch gedaan. Maar we moeten eerlijk zijn: Ajax was tegen ons natuurlijk niet in topvorm."

De Almeloërs nemen het zaterdag op tegen Fortuna Sittard. Wormuth verwacht 'een heel andere wedstrijd'. "Zij spelen zonder druk, hebben als nieuwkomer maar drie punten minder dan wij. Ze voelen zich goed en boeken goede resultaten, dat is knap. Ons team voelt zich goed in thuisduels, we hebben na de wedstrijd tegen Ajax veel zelfvertrouwen. Maar qua rennen, vechten en voetballen is de prestatie van vorige week de meetlat."

Heracles moet het tegen Fortuna Sittard stellen zonder Maximilian Rossmann (geschorst), Robin Pröpper, Sebastian Jakubiak (beiden knie), Wout Droste (hamstring) en Joey Konings (rug).