Gomes (38) kondigt einde carrière én vervolgstap aan: 'Ik zei het al bij PSV'

Gomes (38) kondigt einde carrière én vervolgstap aan: 'Ik zei het al bij PSV'

Gepubliceerd: vrijdag 15 februari 2019 om 14:42vr 15-02-2019 om 14:42

Laatste update: vrijdag 15 februari 2019 om 15:07vr 15-02-2019 om 15:07

Heurelho Gomes stopt zo goed als zeker aan het einde van dit seizoen met zijn voetbalcarrière. De Braziliaanse doelman van Watford (38) wil na zijn loopbaan zaakwaarnemer worden en hoopt Braziliaanse spelers naar de Premier League te halen en te begeleiden.

"Je weet het nooit zeker, maar het is 99% zeker dat ik stop", vertelt hij aan The Independent. "Ik ga waarschijnlijk iets met voetbal doen. Niet op het veld, maar daarbuiten." Gomes weet hoe lastig het voor Zuid-Amerikanen is om te wennen aan Europa. "De manier waarop we spelen is anders. Je moet constanter zijn in de wedstrijd en je moet je gedrag een beetje veranderen. Het is niet dat je van Nederland naar Portugal verhuist. Je verhuist naar de beste competitie ter wereld, dus je moet op je best zijn om goed te presteren."

Gomes werd door PSV in 2004 gekocht van Cruzeiro. "Het is heel anders voor ons Brazilianen, maar zeker ook voor Zuid-Amerikanen. De cultuur is heel anders. Ik zei het al bij PSV: als je Brazilianen of Zuid-Amerikanen koopt, moet je voor ze zorgen. Ze hebben je steun nodig om voor je te presteren op het veld."

"Dat is wat ik ook deed met Richarlison (oud-ploeggenoot bij Watford, red.). Toen hij hier kwam, was hij een beetje verdwaald. De club hielp veel, maar de taal was moeilijk. Hij voelde zich welkom toen mensen dezelfde taal spraken en hem hielpen om een huis te zoeken." Richarlison kwam midden in de winter opdagen op slippers. Gomes kocht warme kleren voor hem. "Dat kan het verschil maken. Als het buiten het veld goed gaat, kan hij binnen het veld presteren."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws