Van Hanegem over boze collega-fans: 'Die zijn blind. De titel was een incident'

Van Hanegem over boze collega-fans: 'Die zijn blind. De titel was een incident'

15-02-2019 23:37
124

Willem van Hanegem hoopt niet dat Feyenoord ooit De Kuip gaat verlaten. De Kromme, die woensdag zijn 75ste verjaardag viert, laat in gesprek met De Volkskrant weten dat hij een fervent tegenstander is van de Feyenoord City-plannen.

Wanneer de Rotterdammers een nieuw stadion gaan betrekken, hoeven ze Van Hanegem geen uitnodiging voor de opening te sturen. "Feyenoord City vind ik helemaal niks. Ik zal geen voet in dat station zetten", spreekt hij duidelijke taal. "De directie had De Kuip minstens vijf jaar geleden moeten verbouwen. De club staat al jaren stil."

Dat laatste blijkt ook uit de sportieve prestaties, vindt De Kromme. "Met 6-2 winnen van Ajax en een week later met 2-1 verliezen van Excelsior. Dan denk ik niet: fijn dat ik ondanks alles zielsveel van die club hou. Mijn liefde wordt zwaar op de proef gesteld." Van Hanegem doet ook weinig moeite om zijn onvrede onder stoelen of banken te steken en dat leidt soms tot verontwaardiging bij zijn collega-supporters. "Worden mensen weer boos, maar die zijn blind. Het gaat al jaren niet goed, de landstitel in 2017 was een incident."