'Moet er niet aan denken dat we op bijvelden tegen Jong Ajax en Jong PSV spelen'

'Moet er niet aan denken dat we op bijvelden tegen Jong Ajax en Jong PSV spelen'

16-02-2019 13:13
33

Riemer van der Velde maakt zich ernstig zorgen om sc Heerenveen. De voormalig voorzitter ziet de Friezen afglijden en gaf al aan dat zijn handen jeuken om weer wat voor de club te gaan doen.

"We moeten weer op zoek naar het DNA van Heerenveen. Ons beloftenteam, de A's en de B's doen in de tweede seizoenshelft niet mee op het hoogste niveau. En met het eerste elftal staan we maar één punt boven de degradatiestreep", spreekt Van der Velde zijn zorgen uit in de Leeuwarder Courant.

"Ik moet er niet aan denken om volgend seizoen in de Eerste Divisie op bijvelden tegen de beloftenteams van Ajax, PSV en AZ te moeten voetballen", vervolgt de erevoorzitter van Heerenveen. "Het is duidelijk dat we wel eens betere tijden hebben gekend, maar dat heeft ook te maken met het feit dat de beste spelers verkocht moeten worden."

Van der Velde vertelde vrijdag dat hij verschillende denktanks in het leven wil roepen, samen met onder meer Foppe de Haan en Gertjan Verbeek. Het plan staat echter in de wacht, omdat Heerenveen niet enthousiast lijkt.

Lees ook: "Het is één minuut voor twaalf, maar dat hebben ze bij Heerenveen niet in de gaten"