Ik heb Ajax ook zien spelen tegen Real, dan vrees je wel even het ergste

"Ik heb Ajax ook zien spelen tegen Real, dan vrees je wel even het ergste"

Gepubliceerd: zaterdag 16 februari 2019 om 13:55za 16-02-2019 om 13:55

Het zijn zware tijden voor NAC Breda-trainer Mitchell van der Gaag. Hij moet zondag met de hekkensluiter van de Eredivisie op bezoek bij Ajax, dat indruk maakte in de Champions League tegen Real Madrid.

"Ik heb Ajax ook zien spelen tegen Real Madrid, dan vrees je wel even het ergste", zegt Van der Gaag tegen Voetbal International. "Maar zo moet je niet denken. Het is voor ons belangrijk een acceptabele wedstrijd te spelen, ook naar de wedstrijd erna toe als Groningen op bezoek komt." De coach vertelt dat het een optie is om met vijf verdedigers te spelen in de Johan Cruijff Arena.

Ondertussen moet Van der Gaag omgaan met de druk. Johan Derksen verkondigde bij Veronica Inside dat Van der Gaag wordt ontslagen als NAC verliest van Ajax. "Het doet mij niks, maar ik merk het wel", zegt hij tegen BN De Stem. "Dinsdag was ik bij de wedstrijd Jong Excelsior - Jong NAC, men praat erover. Ik merk het vooral aan de mensen om mij heen, zoals bij Excelsior waar ik twee jaar gewerkt heb. Ze ontwijken je een beetje en durven je niet echt aan te spreken."

Van der Gaag richt zich op het pakken van punten en negeert de uitspraken van Derksen. "Vroeger, in mijn beginfase als trainer, zou ik daar geïrriteerd over zijn. Ancelotti heeft het mooi opgeschreven in zijn boek. Hij was aangenomen bij een club vanwege zijn karakter en vanwege datzelfde karakter werd hij later ontslagen. Dus zeg het maar... De situatie waarin wij zitten is niet prettig, want positieve kritiek is altijd leuker. We blijven mensen."

Poll

Zou NAC iets opschieten met het ontslag van Van der Gaag?

(4158 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws